LoL: Úgysem találod ki, hogy ki gratulált a T1 világbajnoki győzelméhez

LoL: Úgysem találod ki, hogy ki gratulált a T1 világbajnoki győzelméhez

Ennél nagyobb elismerést nem is kaphattak volna a frissen megkoronázott bajnokok.

A 2023-as League of Legends-világbajnokság döntőjében sima 3-0-ra legyűrte a Weibo Gaminget a T1, így Fakerék negyedik alkalommal ünnepelhettek tornagyőzelmet. A fantasztikus sikerből mindenki kivette a részét, de valakit muszáj volt kiemelni, így az OPPO MVP-címet végül Zeus kapta meg. Az ünneplés pillanatai után nem sokkal hivatalos közleményt adott ki Yoon Suk Yeol, a Dél-Koreai Köztársaság elnöke. A politikus az alábbi szavakkal gratulált a valaha volt legeredményesebb LoL-klubnak:

„Kedves T1-játékosok!

Szívből gratulálok a hét év után aratott világbajnoki győzelmetekhez, összességében a negyedikhez.

A hangcsoui Ázsiai Játékokon, amelyen az esportot először választották hivatalos sportágnak, Dél-Korea négy érmet nyert. Ennek a sikernek a folytatásaként a T1 megnyerte a világbajnokságot, így tovább öregbítette Dél-Korea hírnevét, mint az országét, amely az esport élvonalában jár.

Lee Sang-hyeok (Faker), Choi Woo-je (Zeus), Mun Hyeon-jun (Oner), Lee Min-hyeong (Gumayusi), Ryu Min-seo (Keria). Az öt játékos csapatként okozott hatalmas örömet a dél-koreai polgároknak, valamint az embereknek szerte a világon.

A dél-koreai kormány a továiiakban is kitartó támogatást nyújt majd ahhoz, hogy a dél-koreai videójátékipar globálisan versenyképes legyen és nemzetközi szinten is az iparág élvonalába kerüljön.

Még egyszer gratulálok a T1 játékosainak ehhez a bajnoki címhez.”

Ashley Kang fordításából kiderül, hogy valódi nemzeti kincsként tekintenek a T1-ra a legmagasabb politikai körökben is, ugyanis a világ legnépszerűbb esportjátékában nem hordott még egy ennyire eredményes csapatot a hátán a Föld.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.