Munkahelyi vígjáték készül a folyton káromkodó F1-es csapatfőnökről

Munkahelyi vígjáték készül a folyton káromkodó F1-es csapatfőnökről

Reméljük, hogy a bal alsó sarokba tesznek egy „fok” számlálót is majd.

A Forma–1 legérdekesebb karakterét már jó ideje nem a pályán, hanem amellett kell keresni. Mióta a Netflix Drive to Survive című sorozata elindult, elképesztő népszerűségnek örvend a Haas csapatát vezető Günther Steiner. Az állandóan káromkodó, a pilótái ajtócsapkodásán kiakadó, az Aldi-újsághoz gyerekeknek szánt játékhajóval fotózkodó főnök az F1 világának legnagyobb mémjévé vált.

Egy szó, mint száz, a DTS-ben évről évre Steiner szolgáltatja a legszórakoztatóbb jeleneteket. Szerintem már sokan vannak, akik csakis miatta indítják el az újabb évadokat, hiszen a versenyzésért nem érdemes, de miatta még igen. Így pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a CBS is meglátta benne a fantáziát. Állítólag az amerikai kábeltévé-hálózat egy munkahelyi vígjátékot (sitcomot) akar készíteni vele.

A riportok szerint a sorozat fejlesztése még a korai szakaszban van és a The Office-hoz hasonlóan egyetlen kamerával akarják majd felvenni az egészet. Steinert az írói feladatokba ugyan nem vonják be, de producerként és tanácsadóként ő is részt vesz az előkészítésben. Valószínűleg azért alakult így, mert a sorozat nem konkrétan róla fog szólni, hanem egy fiktív sportcsapatról, aminek a főnökét mintázzák Steinerről. Szóval gyanús, hogy senkinek sem kell leborotválnia a szemöldökét a főszerepért. Cserében szerintünk az már most garantált, hogy a „fok” és a „fok smash” kifejezések száma elég lesz ahhoz, hogy öt perc után kidőljön mindenki az ezekre kiélezett ivós játékból.

Ezeket olvastad már?

Steinernek természetesen van egy sokkal komolyabb oldala is, ami nyilván elvárt a Haasnál betöltött pozíciója miatt. Az olasz-amerikai csapatfőnök korábban a Ford gyári rali csapatának főmérnöke volt, 2001-től ő igazgatta a Jaguar Racinget, 2005-től kezdve pedig a Red Bull Racingnél dolgozott – először az F1-ben, utána a NASCAR-ban. Tehát egy rendkívül sokoldalú figuráról van szó, aki a káromkodáson túl tényleg ért a dolgához is.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN