James Gunn igazi nagyágyút húzott be a Superman: Örökség filmhez

James Gunn igazi nagyágyút húzott be a Superman: Örökség filmhez

Még a végén tényleg elhisszük, hogy a DCU visszatérhet.

Azt már régóta tudjuk, hogy a DCU nem úgy muzsikál, ahogy azt a Warnernél elvárták. A tavalyi Black Adam-fiaskó után, 2023-ban a Shazam! 2 és a Flash is elhasalt a mozikban. Az idei és a korábbi évek teljesítménye miatt a stúdió úgy döntött, hogy itt az ideje tiszta lappal indulni, jöhet a totális reboot. Az univerzum élére új vezetőt szerződtettek, James Gunn személyében. A veterán rendező pedig, amint a kezébe került a gyeplő, szinte minden futó projektet leállított, csak a Whaler, a Peacemaker és a Joker 2. része maradt meg. Az év elején pedig Gunn lerántotta a leplet arról, hogy ő miként képzeli el a folytatást. 

Azóta viszont relatíve csend honol, ami teljesen érthető, hiszen az első filmre az óvatosabb becslések szerint is még éveket kell várnunk. Azonban nemrég érkezett a hír, hogy a fogaskerekek elkezdtek forogni, Gunn megtalálta a szereposztásért felelős szakembert. John Papsidera korábban olyan filmeken dolgozott mint az Oppenheimer, a Sötét Lovag, a Memento, az Interstellar vagy az Inception. A munkájáért pedig tizenhat alkalommal jelölték Artois-díjra, amit négy alkalommal meg is nyert. A tudására pedig azért van most szükség a DC háza táján, mert Gunn már az első Superman: Örökségben is a karakterekre akar a leginkább koncentrálni:

Superman egy naív srác. Egy vidéki gyerek Kansasből, tele jóindulattal. A legnagyobb gyengesége az, hogy egy árva léleknek sem akar ártani. Ez az alapvető jóság az, ami leginkább definiálja a karakter esszenciáját.”

Azt már tudjuk, hogy Henry Cavill nem tér vissza az Acélember szerepében. Ez pedig azt jelenti, hogy új színész ugorhat a kék-piros kezeslábasba. Ki tudja, lehet Papsidera még David Coreswet-et is lecseréli, aki már egyébként az IMDB-oldalon is szerepel.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár