LoL: Te is örülnél akkora fizetésnek, mint Faker és a többi sztárjátékos?

LoL: Te is örülnél akkora fizetésnek, mint Faker és a többi sztárjátékos?

Te mit kezdenél annyi pénzzel, ami Faker számláján landol minden évben?

Azt eddig is sejteni lehetett, hogy a világ két legerősebb League of Legends-bajnokságában óriási fizetésekkel csábítják magukhoz a csapatok a legnagyobb neveket. Az LPL és LCK az elmúlt több mint 10 évben tulajdonképpen mindent megnyert, kivételt képez a 2019-es MSI, amit a G2 Esports húzott be. A koreai és kínai játékosok örülhetnek annak, hogy egy olyan környezetbe szocializálódnak bele, ami megfelelő alázat, tehetség és szorgalommal mellett garantálja azt, hogy 25 éves korukra megkeresik azt, amit más akkor sem tudna, ha nem egy, hanem három élete lenne. Itt vannak a kiszivárgott fizetései a legjobbak legjobbjainak, azaz a T1 játékosainak Fakerrel az élen, valamint a többi LoL-os sztárnak.

Ezeket olvastad már?

Mennyit keresnek a világ legjobb LoL-os esportolói?

  • Zeus: 4,2 millió dollárt kap jövőre a T1-től, a Hanwha Life 3,5 millió dollárt, a JDG 3,7 millió dollárt ajánlott a 2023-as Worlds-döntő MVP-jének
  • Oner: Egyelőre róla nincs adat, azonban biztos, hogy marad ő is a T1-nál. Biztosan nem keres 1 millió dollár alatt
  • Faker: Több mint 5,6 millió dollárt tehet zsebre csak munkabér címen a négyszeres világbajnok
  • Gumayusi: 2,4-2,5 millió dollár landol a számláján a zseniális ADC-nek
  • Keria: 1,3-1,4 millió dollárból gazdálkodhat a világ legkreatívabb támogatója
  • Kk0ma: Visszatért a T1-hoz a legendás edző, havi 1 millió dollárért vezetheti újabb sikerek felé a csapatot
  • Ruler: A Gen.G ajánlott neki 1,1 millió dollárt, de végül ezt nem fogadta el a JDG lövésze
  • Knight: 4,3 millió dollárt keresett idén, 1,4 millió dollárral többet, mint Ruler (vagyis Ruler idén nagyjából 2,9 millió dollárnak örülhetett)
  • Peyz: A Gen.G fiatal támogatója "csak" 600 000 dollárt költhet el
  • ShowMaker: 2,7 millió dollár, beryL: 800 000 dollárt kapott idén a DRX-től, Nuguri: 2,8 millió dollárral tömte ki őt az FPX még 2021-ben, TheShy: 2,4-2,5 millió dollárt toltak az orra elé a Weibo Gaming tulajdonosai

Őrületes összegnek tűnnek ezek, azonban ne felejtsétek el, hogy a klasszikus sportok királyaiban (NBA, amerikai futball, klasszikus futball), simán előfordul, ha egy-egy sztár 60-100 millió dollárt visz haza évente.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.