LoL: A  nácizmus egyik jelképe miatt változtatott meg egy skint a Riot Games

LoL: A nácizmus egyik jelképe miatt változtatott meg egy skint a Riot Games

Egy újabb "cenzúra" a League of Legendsben.

A LoL-ban már több alkalommal eszközölt olyan változtatásokat a Riot Games, amelyek a lehetőségét is kizárják annak, hogy valaki rosszra gondoljon. Régen még Graves szájában ott lógott a szivar, valamint a Crime City-családot Mafiának hívták. Most ugyanebbe a sorba illesztették bele a Mighty Jax skint, ami elsőre lehet fel sem tűnt, de a nemzetiszocializizmus (nácizmus) egyik jelképét viselte a mezén. A 2010-es vancouveri téli olimpia ünneplésére készült hőskinézet mezén a 88-as szám lecserélődött a 86-osra, de mi is valójában ennek az egésznek az apropója?

Mit jelent a 88-as szám?

Vannak olyan csoportok, akik a 88-as számban az ábécé nyolcadik betűit látják egymás mellett, vagyis a HH-t, ami a "Heil Hitler!"-t szimbolizálja. A játékosok természetesen azonnal hoztak ellenpéldát arra, hogy miért lehetett volna mégis megtartani a 88-as számot:

  • A 88-as szám szerencsésnek számít Kínában
  • Patrick Kane, Eric Lindros és Andei Vasilevskiy, Kevin Bahl, Brent Burns, Chris Higgins, Garry Howatt és Andrew Mangiapane a 88-as szám viselőjeként várt híressé az NHL-ben, az Észak-Amerikai Jégkorong Ligában

Lehetne még számtalan érvet felsorakoztatni a 88 mellett, de a Riot úgy tűnik, hogy már döntött. Jax mezére felkerült a 86-as, amit többek között Steven Stamkos és Teuvo Teravainen viselt. Előbbi 2020-ban és 2021-ben ünnepelhetett Stanley Cup győzelmet a Lighninggel, utóbbi 2015-ben a Blackhawksszal emelhette magasba a trófeát.

Kövess Minket!



Gamer szótár