George R.R. Martin elárulta milyen szériákat és könyvet tervez a jövőben

George R.R. Martin elárulta milyen szériákat és könyvet tervez a jövőben

Miért csak egy spinoff sorozatot készítsenek, ha lehet nyolcat is?

A Trónok harca alkotója, George R. R. Martin egy halom jó hírrel szolgált a Trónok harca rajongóinak: nem csak, hogy lázasan írja a következő könyvét, a The Winds of Winter-t, amelynek a hossza már most is 1100 oldalra rúg, de elmondása szerint nyolc új spinoff sorozatot terveznek az HBO-val közösen, melyek közül az első már zöld utat kapott.

Ezeket olvastad már?

Ez túlmutat A sárkány házán (House of the Dragon), hiszen annak már elkészült a második évada, a harmadiknak pedig hamarosan elkezdődik a forgatása. Az első teljesen új sorozat, amelyre végül rábólintottak az HBO fejesei, az a Tales of Dunk and Egg címet viseli.

„A Dunk and Egg széria zöld utat kapott. A többi még nem, de dolgozunk rajtuk.”

Martin a Bangcastnak adott tartalmas interjúja során először is bocsánatot kért azért, hogy a The Winds of Winter megírása ilyen sok időt vesz igénybe.

„Bárcsak olyan gyorsan tudnék írni, mint [Bernard Cornwell], de 12 évet késtem ezzel az átkozott regénnyel, és még küzdök vele. Bár 1100 oldal már kész van, de még mindig több száz oldal van hátra.”

Szóval a jó hír, hogy lesz mit néznie a rajongóknak a Maxon, amíg ő ezen a könyvén dolgozik. Továbbá arról is beszámolt, hogy jelenleg nyolc különálló Game of Thrones-sorozat van fejlesztés alatt, amelyek közül a Dunk and Egg az első. A fejlesztés alatt nem feltétlenül az jelenti, hogy a többi sorozat is biztosan elkészül vagy belátható időn belül megjelenik, de ez a megfogalmazás már legalább arra utal, hogy hajlandó megfontolni ezeket a koncepciókat a stúdió.

Kövess Minket!



Gamer szótár