Miért gagyi a Thor 4? Mert Waititi csak egy dolog miatt vállalta a rendezést!

Miért gagyi a Thor 4? Mert Waititi csak egy dolog miatt vállalta a rendezést!

Taika Waititi a "SmartLess" podcast új epizódjában elárulta, hogy igazán nem vágyott rá és nem érdekelte a Marvel Moziverzum.

Pedig, ha megnézzük a munkásságát, akkor eddig két MCU-film esetében is ő foglalta el a rendezői széket: 2017-ben a Thor: Ragnarök – amit széles körben az egyik legjobb Marvel-filmnek tartanak, és a 2022-ben a Thor: Szerelem és mennydörgés munkálatait felügyelte. Az Oscar-díjas rendező megosztotta, hogy eredetileg a pénzért vállalta a Ragnarököt, mivel éppen akkor született meg második gyermeke.

Ezeket olvastad már?

„Tudod mit? Nem érdekelt, hogy egy ilyen filmet is megcsináljak. Nem szerepelt a terveim között a karrierem szempontjából. De szegény voltam, és épp akkor született meg a második gyermekem, szóval azt gondoltam ez egy remek lehetőség lenne arra, hogy ételt tehessek az asztalra a családomnak.”

"És a 'Thor', lássuk be...a legkevésbé népszerű a franchise-ban. Gyerekkoromban sosem olvastam Thor képregényeket. Ez volt az a képregény, amit felkaptam és azt gondoltam: 'Ugh.' Aztán utánanéztem a dolognak, és elolvastam egyet belőle. Még mindig értetlenül álltam a karakter előtt.”

Arra a kérdésre, hogy a Marvel vezetői féltek-e őt bevonni a munkálatokba, Waititi így válaszolt:

„Szerintem nem volt már választásuk. Azt gondoltam, 'Nos, ha már engem hívtak fel, akkor ez tényleg a legalja.”

A Thor: Ragnarok végül kivívta a kritikusok elismerését, valamint 853 millió dollárt is hozott a konyhára. A Szerelem és mennydörgésnek sem kell a bevételeket illetően szerénykednie mellette, hiszen 760 millió dolláros bevételt azért csak összehozott a megjelenését követően.

Waititi nemrég a Business Insidernek azt is elmondta, hogy valószínűleg nem fog visszatérni egy újabb Thor filmre, mert a következő körülbelül hat évre le be van telve a naptára.

„Tudom, hogy nem leszek a projekt része. A többi filmre fogok koncentrálni, amire aláírtam... De szeretem a Marvelt, szeretek velük dolgozni. Imádom Chris-t.

Soha nem érezném úgy, hogy megcsalnak.” – tette hozzá Waititi, megjegyezve, hogy nem érezné rosszul magát, ha a Marvel továbblépne és egy másik író-rendezőt alkalmazna az ötödik Thor filmhez.

„Nyitott kapcsolatban élünk, és ha mással akarnak találkozni, annak örülök. De egy nap még mindig szívesen visszabújnék hozzájuk az ágyba.”

Kövess Minket!



Gamer szótár