Nosferatu: Olyan vámpíros film érkezik jövőre, amit garantáltan látnod kell

Nosferatu: Olyan vámpíros film érkezik jövőre, amit garantáltan látnod kell

Karácsonyi matinénak ígérkezik az új vámpíros horror.

Lehet közületek csak néhányan látták a német filmtörténelem egyik megkerülhetetlen mérföldkövét, a talán valaha volt leghatásosabb némafilmet, az 1922-es Nosferatut. A Drakula gróf inspirálta történet alapul szolgált az elmúlt évszázadban ezer és egy vámpíros filmnek, játéknak és színházi darabnak. Friedrich Wilhelm Murnau valami egészen elképesztő dolgot tett le az asztalra majdnem pontosan 100 évvel ezelőtt, erről a forgatásról készült 2000-ben egy alkotás A vámpír árnyéka címmel, amiben az a Willem Dafoe kapta az egyik főszerepet, aki a 2024-es Nosferatuban is újra megcsillogtathatja páratlan színészi képességeit a vásznon.

Ezeket olvastad már?

Nosferatu - 2024. december 25

Jövő év karácsonyán mutatják majd be a mozik a vámpíros-drakulás gótikus újraértelmezést, amelynek rendezői és írói feladatait az a Robert Eggers látja el, aki az elmúlt években már lenyűgözte a rajongókat a The Witchcsel, a The Lighthouse-zal és a The Northmannel. Felbukkan majd a horrorban a korábban említet Dafoe mellett Nicholas Hoult (X-Men Beastje), Aaron Taylor-Jonhson (Kick-Ass, Tenet, Bullet Train, Nocturnal Animals) és Emma Corin (The Crown Dianája) is. Orlok grófot (aka Drakulát) Bill Skarsgård (It, Deadpool 2, John Wick: Chapter 4, Eternals) kelti életre.

A kifejezetten erős casting és a remek rendező garantálja, hogy mindenképpen érdemes lesz követni azt, mit tud kihozni a stáb ebből a kultikusnak számító alapanyagból. Te beülsz majd karácsonykor egy jó kis Nosferatu-premierre?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN