A Dűne homokférgei után umpa-lumpákkal barátkozik Timothée Chalamet és nagyon jól teszi

A Dűne homokférgei után umpa-lumpákkal barátkozik Timothée Chalamet és nagyon jól teszi

Érthetetlen okokból kifolyólag alig beszélt valaki erről a filmről, de majd most.

2023. december 14-én megérkezik a magyar mozikba a Warner Bros. legújabb családi filmje, amiben Willy Wonkát lehet még közelebbről megismerni. Roald Dahl klasszikus Charlie sorozatának adaptációit már egy kézen sem lehet megszámolni, azonban az érdeklődés még mindig óriási a titokzatos csokigyár körüli izgalmak kapcsán. Ezúttal egy előzménytörténetet kanyarítottak a vászonra, amelyet néhány szerencsés már megtekinthetett. Ez a Wonka (2023), ami elmeséli, hogyan vált a világ egyik legnagyobb feltalálójává, mágusává és csokoládégyár tulajdonosává a közkedvelt, de mégis nagyon különc figura.

Ezeket olvastad már?

Timothée Chalamet ellopja a show-t

Tulajdonképpen az egész film azon áll vagy bukik, hogy a fiatal amerikai színész mennyire tudja beleélni magát abba a szerepbe, amit Paul King irányít a kamerák mögül. Az első beszámolók alapján elbűvölő és karizmatikus minden pillanat, amikor Wonka van a főszerepben. Kifejezetten erős mellékszereplői gárdát verbuváltak Chalamet mellé, Olivia Colman, Hugh Grant, sőt még Rowan Atkinson is asszisztál ahhoz, hogy Wonka varázslatos világa megelevenedjen a nézők előtt.

Vannak olyan kritikusok, akik azért nem magasztalták az egekbe az alkotást, azonban szinte mindenki kiemelte, hogy elképesztően jó a zenei körítés, az atmoszféra, amit a dallamok megteremtenek. Ha szeretted a Paddingtont, akkor mindenképpen ajánlott ezt is megnézned, mivel tökéletesen lehet vele hangolódni az ünnepekre. Ha még mindig nem győztek meg ezek a szavak, akkor elég csak annyit tudni a Wonkáról, hogy az umpa-lumpák sok kis Hugh Grantként táncolnak a kamerák előtt.

Kövess Minket!



Gamer szótár