A Fallout sorozat hűen követi majd a játékok történetét

A Fallout sorozat hűen követi majd a játékok történetét

Első pillantásra jónak tűnik, de még innen is el lehet rontani.

Amikor a Bethesda bejelentette, hogy közel 30 év után sorozatban elevenedik meg a Fallout-széria, akkor mi rajongók egyszerre lettünk izgatottak és kezdtünk aggódni is. Tudjuk, hogy a legendás játék az utóbbi évtizedekben egy hatalmas történetté nőtte ki magát. Egy poszt-apokaliptikus világ, tele rettentő szörnyetegekkel, radioaktivitással, különböző hatalomért versengő frakciókkal, iszonyatosan menő fegyverekkel és mindez megfűszerezve egy csöppnyi fekete humorral. A lore már olyan méreteket öltött, hogy itt nagyon óvatosnak kell lenniük a készítőknek. Egyszerűen nem lehet egyből belecsapni a lecsóba, hiszen ez sorozat nem csak a rajongóknak készül. Muszáj kicsit lassabban kezdeni a dolgokat. Nem lehet mindjárt azzal kezdeni, hogy felrobban Megaton vagy elindul a Project Purify. Viszont nem szabad messzire sem menni az alapanyagtól, mert akkor meg a fanok kezdenek el fröcsögni. Ezzel kapcsolatban nemrég Todd Howard a következőket mondta el:

„Ami a sorozatban szerepel majd, az bekerül a hivatalos kánonba is. Nagyon sokat beszélgettünk arról, hogy a játékban jelenlévő erőszak vagy poénok mennyisége sarkalatos pont. A Fallout-világ egy drámai, sötét, posztapokaliptikus katasztrófa, de valahogy mindig mosolyt tud csalni az arcunkra egy-egy viccel. Mégis sosem szabad elfelednünk, hogy itt ember-embernek vagy bármi másnak a farkasa.”

Nem is olyan régen a Vanity Fair lehetőséget kapott arra, hogy betekintsen a forgatásra. Innen kaptunk pár verk-képet és a készítők arról is beszéltek, hogy miről szól majd az eposz. Ezek szerint valamelyik számozott Vaultból indul a sztori, az egész központjában pedig egy fiatal lány, Lucy lesz. Ő lesz az a Vault Dweller, akinek el kell hagyni majd az óvóhelyet, hogy szerencsét próbáljon a senkiföldjén. Arra pedig rá kell majd jönnie, hogy az utóbbi kétszáz évben a legtöbb embernek nem volt olyan szerencséje, hogy egy földalatti bunkerben vészelje át a legrosszabb időket. Ezzel viszont nagyjából véget ér a beszámoló és a rövid kedvcsináló, de a fényképek azért még adnak pár támpontot. A Brotherhood of Steel többször is megjelenik és egy olyan karaktert is látunk, akinek nem tett jót a folyamatos radioaktivitás. A forgatásról készült képeket az alábbi képre kattintva megnézhetitek a galériában.

Ezeket olvastad már?

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár