Robert de Niro kiakadt, amiért cenzúrázták a beszédét

Robert de Niro kiakadt, amiért cenzúrázták a beszédét

De ha már ott volt, akkor elővette a telefonját és elmondta azt, amit eredetileg akart.

Robert de Niro a New York-i Gotham-díjátadón Történelmi Ikon és Alkotói Tiszteletdíjat adott át Martin Scorsese, Megfojtott Virágok című filmjének. A színész előre megírt beszéddel készült, de amikor elolvasta az első mondatokat, akkor rájött, hogy a szervezők kozmetikázták a szövegét. 

Ez így szépen el is felejtődött volna, viszont miután bejátszottak egy videót, ahol a rendező és Geoffrey Álló Medve Osage főnökkel beszélget a filmről, de Niro nem volt hajlandó lemenni a színpadról. Ragaszkodott ahhoz, hogy elmondja azt amit eredetileg akart.

„ A történelem már nem történelem többé. Az igazság sokszor nem az aminek elsőre látszik, hiszen ebben tényeket cserélnek fel alternatív tényekkel és mindezek mögött ott rejlenek az összeesküvés-elméletek is.”

Majd ezek után de Niro rátért arra, hogy Donald Trump az elnöki ideje alatt több mint 30 ezer alkalommal hazudott és most megint egy olyan kampánnyal akarja visszaszerezni az elvesztett hatalmat, ami félrevezeti az embereket. Ha újra kezébe kerül a gyeplő, akkor folytatja majd a környezet pusztítását, a marginalizált közösségek továbbra is elnyomás alatt állnak majd és ezután sem tanusít majd tiszteletet irántuk. Majd mikor avégére ért mondanivalójának, akkor még egy kicsit a szervezőknek is odaszúrt és annyit kérdezett, hogy merték megváltoztatni azt amit ő leírt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár