Ma 10 éve, hogy Paul Walker tragikus hirtelenséggel itt hagyott minket

Ma 10 éve, hogy Paul Walker tragikus hirtelenséggel itt hagyott minket

Tíz évvel ezelőtt a sorozat elvesztette egyik legfontosabb darabját, de a világ azóta sem állt meg.

Kevés olyan széria van a világon, ami annyi ideig marad sikeres, mint a Fast & Furious. Hogy mi a titka az egésznek arra már sokan kerestek választ, de igazán megfejteni senki nem tudta. Lehet, hogy a menő autók, a pörgő akció vagy a fordulatok tömkelege vonzza be a nézőket. De az is egy faktor, hogy az utóbbi huszonöt évben a széria felépített egy családot, amibe persze a rajongók is beletartoznak. Ebben pedig az is közrejátszott, hogy a két főszereplő, Dominic Toretto és Brian O’Conner a munkán kívül is barátok lettek. Annyira, hogy Walker fel is kérte Dieselt, hogy legyen a kislányának, Meadowsnak a keresztapja. A boldog időszak viszont idejekorán véget ért.

Paul Walker 2013-ban szenvedett halálos balesetet. A jelentések alapján a Porsche-t vezető Roger Rodas túl gyorsan vezetett és ez okozta a karambolt. A helyszínre érkező rendőrök, tűzoltók és mentősök már nem tudtak segíteni rajtuk. Persze az éppen aktuális hetedik rész munkálatai már véget értek, de a tragédia miatt a film végén kaptunk egy búcsút, ami az egyszerre az egyik legszebb és legszívszorítóbb jelenet a sorozat életében.

Walker mielőtt megkapta volna Brian szerepét már próbálgatta a szárnyait mint színész. Gyerekként sok reklámban szerepelt és ahogy telt az idő Hollywood is felfigyelt rá. Egymás után kapta a kisebb szerepeket, mint ügyeletes szépfiú az olyan mozikban, mint a Pleasantville, a Prérifarkas Blues vagy a Csaj nem jár egyedül. Mégis a világsikert Brian O’Conner szerepe hozta el neki. Itt érte el a karrierjének a csúcsát. De az élet közbeszólt és sajnos a széria nélküle folytatódott tovább. Ugyan Vin Diesel több helyen is elmondta, hogy abban a világban Brian még mindig él és boldogan nevelik a gyerekeket Miával, de sajnos többet nem találkozunk vele a kormány mögött. Pedig nagyszerű lenne látni őt a 2025-ben a mozikba kerülő záró epizódban.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár