Pontosan 1 év múlva érkezik a vadonatúj Gyűrűk Ura film

Pontosan 1 év múlva érkezik a vadonatúj Gyűrűk Ura film

Ez azonban teljesen más lesz most, mint a korábbiak.

Egy vadonatúj filmre számíthatnak a rajongók Középföldéről, bár igaz, most nem egy élőszereplős alkotásra kell gondolni, hiszen a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim egy animációs produkció. Egyesek szerint pont ez az, amire a franchise-nak szüksége van a jövőt illetően. A 2021-ben bejelentett The War of the Rohirrim a Peter Jackson féle Gyűrűk Ura-trilógia előzményeként szolgál majd. Ha pedig a Gyűrűk Ura-filmeket időrendi sorrendben szeretnénk majd megnézni jövő ilyenkor, akkor ez az animációs film lesz az első a sorban, mivel több, mint 250 évvel A gyűrű szövetsége eseményei előtt játszódik, miközben arra is emlékezhetnek talán néhányan, hogy A két toronyban jelentek meg először Rohirrimek.

Ezeket olvastad már?

Az elmúlt években egyébként Középfölde világa némileg újjáéledt Hollywoodban vagy legalábbis életjelet adott magáról, hiszen több Gyűrűk Ura-filmet és sorozatot is bejelentettek. A legtöbb ilyen projekt az eredeti Jackson-filmek előtt játszódik, így egyelőre még nem derül ki, mi történt A király visszatér befejezése után. A franchise legutóbb a kis képernyőre költözött, és bár hatalmas összegeket áldozott rá az Amazon, nem minden rajongó maradéktalanul elégedett a The Rings of Power (A hatalom gyűrűi) kapcsán, és akkor még lehet, hogy finoman fogalmaztunk. Mindenesetre a sorozatnak már készül a második évada, tehát úgy tűnik továbbra is bíznak a Gyűrű erejében a készítők.

Az elsődleges oka ennek az új felvonásnak, hogy visszahozza a közönséget a mozikba, már csak azért is, mert a 2014-es A hobbit: Az öt sereg csatája óta nem készült nagyvászonra szánt produkció. A jó hír viszont, hogy pontosan egy esztendő múlva, tehát 2024. december 13-án végre bemutatják majd a The War of the Rohirrim című alkotást a Warner Bros. gondozásában. Korábban a tervek szerint 2024. április 12-én debütált volna, de azóta a folyamatban lévő WGA/SAG-AFTRA sztrájkok miatt végül az elhalasztás mellett döntött a stúdió. Első körben kizárólag a mozikban szeretnék forgalmazni a filmet, mivel David Zaslav vezérigazgató megígérte, hogy elkötelezettek a mozis megjelenések mellett, és nem fognak többé olyan filmeket készíteni, amelyek egyenesen a streamingplatformra kerülnek. Természetesen a megjelenését követően egy idő után várhatóan a Maxra is befut majd az animációs film, melyet Kenji Kamiyama (Star Wars: Látomások) rendez, Jeffrey Addiss,Phoebe Gittins és Will Matthews forgatókönyve alapján.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN