Adam Driver szerint Kylo Ren-története alapból teljesen más lett volna

Adam Driver szerint Kylo Ren-története alapból teljesen más lett volna

A rossz oldalra fordult Kylo Ren az utolsó részben visszatér a világos oldalra, de mi lett volna ha ez nem történik meg.

Mióta 2012-ben a Disney megvette a Lucasarts-ot, gyakorlatilag futószalagon jön a Csillagok Háborúja. Emiatt, egy-két gyöngyszemen kívül, tele voltunk közepes vagy gyenge anyagokkal. Abban pedig szinte mindenki egyetért, hogy a hetedik, a nyolcadik és kilencedik rész borzalmas lett. Az egyik legtöbbet kritizált karakter Kylo Ren, akit Adam Driver alakított. A színész már többször elmondta, hogy nem ez volt a legjobb szerepe, de nemrég arról is beszélt, hogy J.J. Abrams egy másik utat szánt a rossz oldalra fordult Jedinek.

“JJ egy másik ösvényt akart nekem, amiben gyakorlatilag Vader történetét fordítottuk volna meg. Anakin önbizalommal telve és teljes elkötelezettséggel lép a sötét oldalra, de amikor meghal Luke kezei között, akkor gyenge és sebezhető. Abrams ezen akart csavarni. Ren a történet elején lett volna zavart és sebezhető, de a harmadik film végére teljesen a sötét oldal hatása alá kerül. Én mindig így próbáltam formálni a dolgokat, hogy ez a karakter-ív a fejemben van, de nyilvánvalóan minden megváltozott.”

Hogy az eredeti elgondolás jobban sikerült volna, azt így nem tudom megmondani. Nyilván sok felesleges lelkizéstől kímélt volna meg, de nem csak Kylo volt az, aki miatt a mozi olyan lett amilyen. A trilógia legrosszabb vonulata, Rey volt, legalábbis számomra. Értem, hogy ő Palpatine unokája és emiatt hihetetlen tehetsége van az Erőhöz. De az, hogy mindent pillanatok alatt megtanul, amit a Jedik évekig fejlesztenek, az gyakorlatilag az összes korábbi részt a kukába dobta. Még Luke is heteket-hónapokat töltött az edzéssel, nem csak gondolt egyet és már tudott is fénykardozni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár