Emma Watson elárulta miért nem láthatjuk őt a nagyvásznon

Emma Watson elárulta miért nem láthatjuk őt a nagyvásznon

Négy esztendeje nem szerepelt egyetlen filmben vagy sorozatban sem, de megvan rá az oka.

Emma Watsont aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen a legtöbbeknek biztosan eszébe jut róla a Harry Potter filmekből Hermione. Életének egyik meghatározó szerepén túl is voltak még remek alakításai, elég csak az Egy különc srác feljegyzéseire, a Noéra, A szépség és a szörnyetegre, A körre vagy a Kisasszonyokra gondolni. 2019-et követően viszont egyáltalán nem láthattuk őt a képernyőn, bár 2022-ben feltűnt azért a Prada Paradoxe fél perces reklámjában – amelyet ő maga rendezett is egyben. Ezt leszámítva viszont tényleg eltűnt a Hollywoodi életből, de erre meg van az indoka. A brit Vogue-nak adott interjújában pedig el is árulta, hogy többek között belevágott egy kreatív irói képzésbe az Oxfordon. Azt is hozzátette, hogy nem volt teljesen boldog ebben a közegben:

„Azt hiszem, egy kicsit úgy éreztem, mintha korlátok közé szorítanám magam. Amit nagyon nehéznek találtam, az az volt, hogy olyan dolgot kellett 'eladnom', amibe nem igazán volt sok beleszólásom. Időnként fursztráló volt, ha olyan dolgok miatt vontak felelősségre, amire nem volt ráhatásom. Elindult bennem egy érzés, hogy olyan dolgokat akarok csinálni, hogyha valaki engem kritizál, akkor azt mondhatom, miközben nem utálom magam: 'Igen, elszúrtam, az én döntésem volt, jobban oda kellett volna figyelnem.

Mivel egy olyan hivatást választottam, ami elképesztően gyorsan változik, nagyon nagy döntésnek tűnt, hogy időt szánjak ezekre a dolgokra. Félelmetes volt visszamenni tanulni, írni, és beállni a kamera mögé, mert még soha nem csináltam ilyet. Mindig csak a kamera előtt mozogtam, mindig is színész voltam.”

Ezeket olvastad már?

Watson már tízéves kora színészkedik, és ez gyakorlatilag olyan hatással volt rá, hogy időnként az eljátszott karakterei már valóságosabbnak tűntek, mint a saját személyisége.

„Annyira örülök, hogy megléptem ezt, mert olyan érzésem van, hogy így lett saját hangom, kreatív terem és szuverenitásom, amit ilyen formában korábban nem éreztem. Hálás vagyok, amiért egy kicsit megengedtem, hogy a dolgok rendezetlenek legyenek, és hogy ne tudjam, mi következik, mert azt a tudást, amit így megszereztem, semmiért nem cserélném el.”

Természetesen tisztában van az azzal, hogy a legelőkelőbb, legsikeresebb és legtehetségesebb hírességeknek a világában mozog, mégis pont ezért döbbent rá, hogy pusztán a siker nem képes senkit valóban boldoggá tenni, ha egyszerűen nem azt csinálja, amit szeret. Persze emellett azért mindenkit megnyugtatott, hogy a jövőben biztosan visszatér majd a színészethez.

Kövess Minket!



Gamer szótár