Jön az új X-akták sorozat, de már előre félünk a reboottól

Jön az új X-akták sorozat, de már előre félünk a reboottól

A Fekete Párduc mozifilmek rendezője felügyelheti az új X-akták szériát, és egy sokszínű színészcsapattal tervez.

Hollywood egyik legfelkapottabb rendezője új megbízást kapott, és nem is akármilyen franchise-t éleszthet újra. A Bloomberg jelentése szerint az X-akták reboot Ryan Coogler kezébe került, és bár egyelőre sok információt nem tudni a klasszikus újragondolásával kapcsolatban, jó néhány kérdés felmerült. Az már tisztázott, hogy Coogler producerként vesz részt a projektben, de azt még közölték, hogy rendez-e majd epizódokat.

„A Disney, a filmes univerzumok szülőatyja, egy új X-akták rebootot tervez, amelynek producere Ryan Coogler, a Fekete Párduc és a Creed rendezője lesz.” - olvasható a Bloomberg jelentésében.

Ezeket olvastad már?

Nem ez az első alkalom, hogy felmerült a szériának az újjáélesztése. Az év elején az X-akták alkotója, Chris Carter már utalt arra, hogy Coogler a közeljövőben talán belevág egy ilyen produkcióba.

„Most beszéltem egy fiatalemberrel... Ryan Cooglerrel... aki újraforgatja az X-aktákat egy sokszínű szereplőgárdával. Úgyhogy neki is lesz dolga, mert mi korábban annyi területet lefedtünk már a történeteinkkel.” - mondta Carter egy podcastes beszélgetés során.

Mi a helyzet a Scully és Mulder párossal?

Bár a rebootnak már zöld utat adtak, úgy tűnik, hogy Dana Scully (Gillian Anderson) és Fox Mulder (David Duchovny) semmilyen formában nem térnek vissza az új sorozatban. Duchovny tavaly elmondta, hogy nem szándékozik újra eljátszani a szerepét, ha nem Anderson lesz a partnere. Anderson pedig eközben már több ízben is közölte, hogy nem szeretne ismét a karakter bőrébe bújni.

Egyrészt a páros hiánya valószínűleg fájó pontja lehet a rebootnak, mivel nélkülük nagyon nehéz elképzelni egy valóban jól működő X-akták sorozatot, másrészt ami még okot adhat az aggodalomra, az nem más, mint a megrendelő, a Disney. Ezt a kultikus szériát nehéz lenne családbarát verzióban elképzelni, pedig sajnos a stúdió nem arról híres, hogy a 18 pluszos megoldásokat részesítené előnyben.

Kövess Minket!