Tengernyi vígjáték után végre egy komoly film jön Adam Sandler főszereplésében

Tengernyi vígjáték után végre egy komoly film jön Adam Sandler főszereplésében

Egy űrhajóst alakít, akinek elképesztő nehézségekkel kell szembenéznie, mielőtt visszatérhetne a Földre.

A Spaceman-ben, amely Jaroslav Kalfař regénye alapján készült, Adam Sandler Jakubot, a kozmoszban sodródó űrhajóst alakítja. Érdekes vállalkozás ez a színész részéről, hiszen róla valószínűleg mindenkinek a vígjátékok jutnak eszébe – A kismenő, 50 első randi, Csontdaráló, Ne szórakozz Zohánnal vagy a Gyagyás Gyilkosság 1 & 2 –, de ebben az alkotásban Sandler egy sokkal komorabb és drámaibb oldalát mutatja meg a nézőknek, amelyre még nem igazán volt példa a karrierjében.

„Nagyon szerettem volna egy olyan alakítást tőle, aminek semmi köze sincs ahhoz az Adam Sandlerhez, akit mindannyian ismerünk. Nem hiszem, hogy tudják az emberek mennyire intelligens, okos és mélyérzésű ember ő, miközben állandóan vicceskedik. Mindezeknek a tulajdonságoknak érvényesülniük kellett a Spaceman esetében, mivel a film nagy részében Sandler egyedül van a vásznon, vagy megosztja jeleneteit a titokzatos lénnyel, aki csillagközi küldetésének utolsó szakaszában jelenik meg.” – mondta Johan Renck rendező a Netflixnek.

A lényről szólva: bár kilétét titok övezi, hangját egy ismerős színész, Paul Dano adja – legutóbb például a 2022-es Batmanben szerepelt, mint Rébusz (The Riddler).

„Paul volt az első dolog, ami eszembe jutott, amikor a lényről gondolkodtam. Megvan ez a sajátos ritmusa, amikor beszél, a szavak gondos megfogalmazása és a nagyon egyedi hangja. Szóval ne aggódjanak, emberek: Sandler nem lesz teljesen egyedül odafent a csillagok között.” – zárta gondolatait Renck

A sztoriról egyébként nem árulunk zsákbamacskát, ha megosztjuk, hogy egy hat hónapos magányos kutatóút során a Naprendszer peremén egy űrhajós, Jakub (Adam Sandler) rájön, hogy a hátrahagyott házassága már nem biztos, hogy működik majd, amikor visszatér a Földre. Kétségbeesetten próbálja rendbe hozni a dolgokat feleségével, Lenkával (Carey Mulligan), és ebben egy titokzatos, az idők kezdetétől létező lény segít neki, akit az űrhajó gyomrában rejtőzködve talál. Hanuš (Paul Dano hangja) Jakubbal együtt dolgozik azon, hogy megértsék, mi romlott el, mielőtt túl késő lenne. A Johan Renck rendezésében A bohémiai űrhajós című regény alapján készült filmben Kunal Nayyar, Lena Olin és Isabella Rossellini is szerepet kapott még.

A Spaceman 2024. március 1-jén kerül fel a Netflixre.

Kövess Minket!



Gamer szótár