10 kihagyhatatlan film, ami minden magyar háztartásban előkerül karácsonykor

10 kihagyhatatlan film, ami minden magyar háztartásban előkerül karácsonykor

Nem az a film lett az első, amelyikre mindenki gondolna karácsony alkalmával.

Itt a karácsony, az esztendő legmeghittebb ünnepe, és bár ilyenkor nem feltétlenül választja mindenki azt a programot, hogy filmezik, mégis kellemes kikapcsolódás lehet esténként a remek vacsora és a bejglifalatozás után. Az elmúlt évtizedekben pedig született néhány olyan alkotás, amelyek klasszikussá váltak és egyszerűen kihagyhatatlanok még sokadjára is, ha a év legszentebb napjairól van szó. Érdekes egyébként, hogy a legtöbb ilyen film nem az elmúlt évekből származik, hiszen mostanra szinte egyáltalán nem tudnak már Hollywoodban jó karácsonyit produkciókat megalkotni. Animációs filmek terén még akadnak remek darabok, de sajnos ezen a téren sincsenek elkényeztetve a nézők.

Ezeket olvastad már?

Ez a december viszont egy kicsit mégkülönlegesebb, hiszen a Magyar Filmadatbázis gondolt egy merészet, és egy kérdőív során kiderítette, hogy mi magyarok melyik karácsonyi filmeket szeretjük a legjobb. Több, mint 10 ezer szavazat alapján pedig eldőlt, hogy mely alkotásokat szeretik a legjobban megtekinteni ezen ünnep alkalmából. Természetesen nincs karácsony Kevin nélkül, de nagy meglepetésre a Reszkessetek, betörők! végül nem nyerte meg ezt a 'versenyt'.

Ezen a toplistán egyébként csak olyan filmek vannak, amelyek minimum 500 szavazatot kaptak, a másik kritérium pedig az volt, hogy legyen némi kötődése egy-egy produkciónak a szeretet ünnepéhez. A nyertes egyébként a 88%-os értékelés mellett 1657 szavazatot kapott és megtalálható a galériában, csak kattints a képre, hogy megnézhesd a top10-es listát filmekről:


10. A Grincs (How the Grinch Stole Christmas – 2000)

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár