Öt Anime, amit már nagyon várunk 2024-ben

Öt Anime, amit már nagyon várunk 2024-ben

Szinte azt sem tudjuk, hogy mit válasszunk.

2023 egyik legmeglepőbb híre volt, hogy a japán manga-füzetek bizony a piacon lenyomták az amerikai képregényeket a tengeren túlon. Ez pedig magával hozta azt is, hogy idén az anime-gyártás is felpörögött. A mennyiség pedig ugyan hígította a dolgokat, de akkor is az idei évet még sokáig fogjuk emlegetni, a nagyszerű szériák miatt. Az egyértelmű, hogy a Netflix és az élőszereplős One Piece végre megtörte az adaptációs-átkot. De ezen kívül ott volt a Frieren, a fantasy-sorozat, ami a nagyszerű történetmeséléssel, az érdekes karakterekkel és az egyedi mágia-világával mindenkit meglepett. A shounen szerelmesei is tobzódtak, hiszen a Szalmakalapos-kalózok átlépték az 1000.-ik részt és végre lezárult a Wano-arc, ami a sorozat egyik legjobb felvonás volt eddig. Ha pedig ez még nem lett volna elég, akkor a Jujutsu Kaisen még az arcunkat is letépte. Szóval az elvárásaink magasan vannak és reméljük 2024-ben sem fogunk csalódni. De látva a felhozatalt könnyű reménykedni.

Mashle: Magic and Muscle

Valamiért sokan szeretik az olyan sztorikat, ahol a hős minden nehézség és diszkrimináció ellenére a végén győzedelmeskedik. A Magic and Muscle pont ez a történet, de az egészet még megfűszerezték egy adag nagyon fura humorral is, amiből egy olyan elegyet kaptunk, amit sokáig nem felejtünk el. Mashle egy olyan világban él, ahol mindent a mágia irányít. Viszont mivel neki egy csepp varázsereje sincs, ezért a szülei csecsemőként elhagyták. De szerencsére egy remete megtalálja és felneveli. Viszont azért, hogy ellensúlyozza a dolgokat egy szigorú edzéstervet ír elő a fiúnak, aki azt éveken keresztül be is tartja. Ezért amikor tinédzser lesz, olyan muszklik feszülnek rajta, amivel mindent meg tud tenni, amire a mágia képes. Az első évad hatalmas siker volt és a következő felvonás már jövőre itt lesz.

Dragon Ball Daima

Bárki bármit mond, a Dragon Ball egy olyan anime, ami már soha nem tűnik. Lehet, hogy a legjobb évei már mögöttünk vannak, de a rajongó tábor akkora, hogy bármit csinál Akira Toriyama, arra lesz érdeklődő. A Daima megint Goku kalandjait követi majd, de egy átok hatására ismét gyerek lesz. Hogy a rontást kitől kapja azt egyelőre nem tudjuk, de az egyszer biztos, megnézzük majd.

Bleach - Thousand Year Blood War

Kevés olyan klasszikus van mint a Bleach. Ichigo már lassan tíz éve, hogy megkapta a kardját, de a fanok azóta sem tudnak igazán betelni vele. Viszont most úgy tűnik, hogy jön az utolsó évad, hiszen az ezeréves háború a végéhez közeledik és a csapat a Lélek Király palotájába készül. Azt már tudjuk, hogy az utolsó évadnak négy fejezete lesz, szóval arra nem fogadnék, hogy jövőre teljesen véget ér.

Solo Leveling

Ez viszont már egy új érkező és nem is kell olyan sokáig várnunk rá, hiszen január 7-én már fenn lesz Crunchyrollon. A történet alapjaiban véve egy tipikus isekai, de a csavar benne az, hogy a karakterek nem újjászületnek egy másik világban, hanem a szörnyek jönnek hozzánk. De persze a kapuk megnyitásával az emberek képességeket is kaptak, hogy felvegyék velük a harcot. Itt ismerkedünk meg Sung Jin-Woo karakterével, aki kalandorként alacsony szintű démonokra vadászik fáradhatatlanul, hogy fizetni tudja beteg édesanyja gyógyszereit.

Demon Slayer

Nezuko és Tanjiro története egyértelműen az egyik legnépszerűbb anime az utóbbi pár évből. 2024-ben pedig jön a negyedik és egyben az utolsó évad, ahol a főszereplő valószínűleg csatlakozik a Hashirákhoz. Persze várhatóan azért itt is lesz majd egy kiadós csetepaté a végén, de a lezárást még nem kapjuk meg. A hírek szerint az majd pár egész estés-filmben ér majd véget. De addig is megelégedünk egy negyedik felvonással.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN