Tudtad, hogy a Star Wars-ban R2-D2 becsajozott?

Tudtad, hogy a Star Wars-ban R2-D2 becsajozott?

De mi lesz a következő, a Banthák elkezdenek majd űrutazni saját maguktól?

Mielőtt belekezdenék ebbe a cikkbe szeretném leszögezni, hogy a Csillagok Háborúja a kedvenc filmem. Már hat évesen is imádtam amikor az ewokok a Jedi Visszatérben odacsaptak a Birodalomnak és ez a rajongás máig sem múlt el. Szerintem az eredeti trilógia egy hihetetlen és érdekes világot teremtett és a Lucas-féle előzmények filmek nagyszerűen bővítették ki azt az univerzumot. Viszont, amit azóta a Disney művelt a szériával az egyszerűen botrányos. A filmek a Rogue One kivételével borzalmasak és a sorozatok az Andor és a Mandalóri első évadain kívül nézhetetlenek. Sajnos az utóbbi években sokkal fontosabb lett ‘az üzenet’, mint maga a történet. A régi karakterek elvesztették a személyiségüket, az újaknak igazán sosem volt olyan és amiért szerettük ezt az űr eposzt az gyakorlatilag megszűnt létezni. A legrosszabb pedig, hogy sokszor annak, amit látunk a képernyőn, semmi értelme nincs. Erre tökéletes példa Holdo Admirális hiperűr manővere, amit se előtte se azóta nem láttunk, de akkor egy gyönyörű vargabetűvel megnyerte a filmet. Vagy a hetedik részben az űrállomás, ami egy napból szívogatja az energiát. Az új filmek gyakorlatilag semmibe vették a Lucas által felépített univerzumot, a Disney fütyül az általa elképzelt törvényekre és nemrég az is felröppent, hogy végre R2-D2 is becsajozott.

Nem, sajnos nem írtam el a fenti sorokat. Miután a Disney megvette a Lucasarts-ot, gyakorlatilag mindenre rátette a kezét, ami Star Wars. Ezek között ott vannak a képregények is, amit az utóbbi egy évtizedben arra használnak, hogy arra mutogassanak, amikor a rajongók megkérdőjeleznek egy-egy furcsa lépést a filmekben vagy a sorozatokban. Gyakorlatilag ez lett a kánon alapja. A legújabb őrület pedig most a Dark Droids füzetekből indult. Ezek szerint Artoo szerelmes egy másik asztromech droidba. QT-KT vagyis másik nevén ‘Qutee’ szintén egy jedi mester, Ayla Secura társa volt a Klón-háborúk ideje alatt. Amikor pedig Anakin és Ayla együtt dolgoztak egy olyan küldetésen, amiről eddig soha senki nem hallott, akkor a két dorid is közel kerül egymáshoz. A kettejük kapcsolatának persze gátat szabott a Galaktikus Birodalom, de szerencsére 20 évvel később, még az endori csata előtt, az útjaik keresztezik egymás. Persze a körülmények nem éppen tökéletesek, hiszen Zuckuss és 4-LOM oldalán próbálják éppen megtalálni C-3PO-t. Ekkor történik meg az abszurd jelent, amikor 4-LOM úgy hivatkozik QT-re mint R2 barátnője. A képeken pedig a droid épphogy el nem pirul a kijelentés miatt.

Nem tudtam, hogy a Disney még tudja lejjebb vinni azt a képzeletbeli lécet. De miután kitaláltak egy karaktert, lefestették rószaszínre és gyakorlatilag elnevezték “Cukinak’, akkor bebizonyították, hogy mindenre képesek. Úgy tűnik, hogy nincs más hátra, itt már csak James Cameron segíthet, mert ennek lassan már semmi értelme nincs.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár