10 sorozat, amiért a kalózok is odavoltak 2023-ban

10 sorozat, amiért a kalózok is odavoltak 2023-ban

Torrentezni még mindig népszerűbb, mint 5 különböző szolgáltatásért fizetni.

A Torrentfreak régi jó szokásához híven idén is leközölte, hogy mely sorozatok voltak a legnépszerűbbek a torrentoldalakon. Régebben a Trónok harcára voltak a leginkább vevők a kalózok, tavaly pedig ennek az előzménysorozata, a Sárkányok háza vitte a prímet. Az HBO sikereit csak kétszer tudták felülmúlni (vagy alulmúlni – nézőpont kérdése) mióta vezetik a listát: 2020-ban a Wandavision, 2021-ben A Mandalóri volt a legtöbbször letöltött sorozat.

Idén ismét az HBO-nál kötött ki a korona. Ugyanis nem csak a Maxen, de a torrentoldalakon is roppant népszerű volt a The Last of Us alapján készült élőszereplős sorozat. A Disney+ legjobb versenyzői nem értek fel ehhez, így A Mandalóri 3. évada és a Loki 2. szezonja a dobogó alsóbb fokaival kellett beérjék. A teljes top 10-et alább láthatjátok:

Ezeket olvastad már?

  1. The Last of Us – HBO
  2. A Mandalóri – Disney+
  3. Loki – Disney+
  4. Ahsoka – Disney+
  5. Titkos invázió – Disney+
  6. A Siló – Apple TV
  7. Monarch: A szörnyek hagyatéka – Apple TV
  8. Tulsa királya – Paramount+
  9. V generáció – Amazon Prime
  10. Ted Lasso – Apple TV

A Torrentfreak szerint érdekes, hogy a top 10-ben található sorozatok mindegyike valamelyik streaming platform kínálatából származik. Ezek alapján a lap arra következtet, hogy az emberek nem szívesen fizetnek több szolgáltatásért egyszerre. Továbbá arra is felhívták a figyelmet, hogy egyetlen Netflix-sorozat sem szerepel a top 10-ben. Ebből nem szerettek volna messzemenő következtetéseket levonni. De úgy gondolják, hogy a világ vezető platformjának előfizetői nem szokták lemondani a szolgáltatást. Ezért eleve kevesebben vannak világszerte azok, akik nem férnek hozzá az ott elérhető tartalmakhoz legális úton, ám mégis szeretnének hozzájuk férni.

Kövess Minket!



Gamer szótár