Rossz/jó hírek érkeztek a Boba Fett Könyve második évadáról

Rossz/jó hírek érkeztek a Boba Fett Könyve második évadáról

Azért itt valami nagyon sántít, mert a Boba Fett könyve messze van a jótól.

Előre kell bocsájtanom, hogy a Star Wars-sorozat különleges helyet foglal el a szívemben. Mióta hétévesen először láttam, hogy az ewokok az Endor holdon botokkal és kövekkel legyőzik a Birodalmat, rajongó vagyok és szinte mindig felkapom a fejem, amikor valami új dolgot jelentenek be erre a galaxisra. Viszont az is tuti, hogy mióta a Disney megvette a Lucasartsot és futószalagon gyártják a Csillagok Háborúja-tartalmakat, a minőség olyan mélyen mínuszba került, hogy ezt el sem lehet mondani. Ennek a negatív trendnek az alján pedig ott csücsül a Book of Boba Fett, ami egy hatalmas csalódás volt. Az már alapból hülyeség tűnt, hogy Lucas klónt csinált a világ leghíresebb és talán legmenőbb fejvadászából. De ezt még szódával ugyan, de le tudtam nyelni. Sőt a Clone Wars-széria után arra a következtetésre juttottam, hogy ebből még valami jót is ki lehet hozni. De aztán jött az új hullám és a Disney még ezt is szétbarmolta. A sorozat, amiben Boba lett a Tatooine legújabb Aduásza, olyan rossz lett, hogy arra nincsenek szavak. A rossz kritikák után pedig mindenki elkönyvelte, hogy a Disney kukázta a sztorit. De nemrég egy interjúban a Fettet megalkotó színész, Temuera Morrison mást mondott. 

“Nem tudom pontosan, hogy mi is történik. Most éppen kifelé jövünk egy sötét időszakból és mindenki a tervezőasztal körül ügyeskedik a költségvetésével. De tényleg nem tudom, hogy mi lesz. A rajongók, akikkel találkoztam mind azt mondták, hogy már nagyon várják a következő felvonást, de nem tudom megvalósul-e a kívánságuk”

Félreértés ne essék, Morrison szerintem jól játszotta az előzmény-trilógiában Jango és persze az összes klón szerepét. De itt és most olyan szemellenzőket vett fel, hogy azt el sem tudom képzelni. Ez a sorozat borzasztó volt! A Buckalakós részen kívül nem tudok olyat mondani, aminek lett volna értelme. Teljesen megérdemelte a rajongók 52%-os értékelését a Rotten Tomatoes oldalán, amiből legalább 15%-ot jelentett, hogy benne volt a Madalóri és persze Grogu is. Szerintem és még nagyon sok rajongó szerint ebből nem kell második évad. Vagyis pontosabban nem kell még egy ilyen második évad. Ha normális csapat dolgozik majd rajta és egy épkézláb sztorit is sikerült kanyarítani Fett köré, akkor hajrá! En leszek az első, aki rányomja az öt csillagot. De annak nincs értelme, hogy ezt a vonalat folytassák, mert az még kevesebb embert ültet majd a képernyők elé, ami azért valljuk be, nem olyan könnyű.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár