Öt MCU-cameo, aminek semmi értelme nem volt

Öt MCU-cameo, aminek semmi értelme nem volt

Vagy közük sem volt a filmhez vagy nem folytatták, mindegy akkor is borzalmasak voltak.

Amikor az öreg Stan Lee kapott egy apró szerepet szinte minden Marvel-filmben, akkor senki nem panaszkodott. Sőt a pici cameo-szerepek szinte mindig egy jól kigondolt poént rejtettek, amit a közönség egy idő után el is várt. Viszont van olyan, amikor a jóból is megárt a sok. A Disney pedig átesett a ló másik oldalára. De persze a korábbi évekből is találni olyan példát, amikor egy-egy random cameo teljesen értelmetlen volt.

Morbius találkozik a Keselyűvel

A Morbius már alapból is rossz volt, nagyon rossz. Annyira, hogy nem tudtuk eldönteni, hogy Jared Leto alakítása vagy a forgatókönyv kapja a nagyobb fekete pontot. De ehhez még a stáblista után jött egy extra jelenet, amikor a a vámpírunkat meglátogatta a Width: 100%, azaz Adrain Toomes, akit még a Spider-Man: Homecomingban láttunk. Az egésznek nem volt se előzménye sem pedig folytatása. Illetve a legkínosabb az volt, hogy a karakter még a maszkját sem vette le, mert Michael Keaton csak a hangját volt hajlandó adni ehhez a barátsághoz.

Elon Musk és Tony Stark

A második Vasember film talán a trilógia legrosszabb darabja, bár még így is jobb, mint az összes többi Marvel-mozi, amit a Disney az utóbbi időben elénk pakolt. Ebben a filmben a Forma-1-es futam előtti bulin Tony egy pillanatra találkozik Elon Muskkal. A három mondatos eszmecserének gyakorlatilag nulla kontextusa van, sem előtte sem utána nincs hatása a történetre. Lehet, hogy az egész csak egy kis tiszteletadás Jon Favreau részéről, hiszen a rendező többször elmondta, hogy a Tesla-vezérről mintázta Stark karakterét.

Harry Styles, mint Thanos testvére

Ha Bob Iger egy filmet kitörölhetne a rajongók emlékezetéből, akkor majdnem biztos vagyok benne, hogy az Eternals lenne. A film, aminek már alapból sem volt túl sok kontextusa. A karakterek unalmasak voltak és szürkék, gyakorlatilag az első perctől sejteni lehetett, hogy ki lesz majd a rosszfiú és egymás után jöttek a logikai bukfencek. Ehhez pedig még hozzájön egy stáblista utáni bejátszás, ahol találkozunk Thanos testvérével, Eros-szal. A szerepet Harry Styles játszotta, akit a legtöbben a One Direction bandából ismernek. Mondjuk azt meg kell adni, hogy Styles ugyan nem színész, de a Dunkirkben például nem volt rossz. Viszont az Eternals utolsó képkockáin nem tudunk vele mit kezdeni. Az szinte biztos, hogy nem fog visszatérni Erosként, mert se előtte se utána nem volt róla szó, hogy a karaktert még használni fogják. Ez pedig azt jelenti, hogy megjelenése csak egy kis marketing fogás volt, ami azért elég szánalmas.

Lucy Lawless a Raimi filmekben

De az értelmetlen dolgokat nem a Disney kezdte. Raimi híres arról, hogy kisebb szerepekre felkéri azokat a színésznőket és színészeket, akikkel korábban együtt dolgozott. Ezért van az, hogy Bruce Campbell szinte minden filmjében ott van. Talán kevesen tudják, de Raimi a karrierje kezdetén a Xena epizódokkal is foglalkozott és ezért jóban van Lucy Lawless-szel. Viszont azért, hogy az egyik Pókember filmben megjelenjen három másodpercre, majd azt mondja Tobey-nak, hogy nagyon dögös, kár volt.

Híres Kínai színésznő csak a kvóta miatt

Elon Musk nem is olyan régen arról beszélt, hogy a Disney bort iszik de vizet prédikál. Gyakorlatilag minden gyártott tartalmukban megjelenik a woke-ideológia és sehol nem mulasztják el a lehetőséget, hogy elmondják milyen fontos nekik ez, de azért a kínai-piacra gyártott anyagaikban kiszolgálják a kommunista országot. Chadwick Boseman így kapott maszkot a Fekete Párduc és John Boyega így lett negyedakkora a Star Wars moziplakáton. De még ennél is rosszabb, hogy egy híres kínai színésznő Fan Bingbing egy pillanatra megjelent Tony Stark ágy mellett, miközben éppen műtötték. Szövege nem volt és tennivalója is alig, csak azért volt ott, mert így a film könnyebben átment a cenzorokon.ú

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN