Indítsd az évet a kibővített Gyűrűk Ura trilógiával, a Lurdyban!

Indítsd az évet a kibővített Gyűrűk Ura trilógiával, a Lurdyban!

Már csak párat kell aludni és indulhat a három napig tartó maraton.

J.R.R. Tolkien, a modern Fantasy-műfaj egyik korszakalkotó írója 1892 január 3-án született. Az Oxford-egyetem nyelvész professzora olyan művet alkotott, amiért még ma is milliók rajonganak szerte a világon. Még a 2000-es évek elején Peter Jackson filmre vitte az eredeti trilógiát, majd pár évvel később jött a már sokkal gyengébb Hobbit-sorozat, végül 2023-ban az Amazon és Rings of Power csúfos bukása bebizonyította, hogy a rajongók nem nézik jó szemmel, ha a készítők nem tisztelik az öreg Tolkien alapanyagát. 

Az író születésnapja alkalmából pedig a Lurdy-mozi most ismét műsorra tűzte az eredeti szériát. Mégpedig a teljes körűen felújított digitális, kibővített 4K-verziót. Ez pedig annyit takar, ha valaki arra vállalkozik, hogy az egészet megnézi, akkor nagyjából nettó 10-12 órát tölt majd a moziban. Ez persze lehet, hogy ijesztően hangzik, de higgyétek el, hogy nagyon megéri. A rendezői változatban nagyon sok olyan jelenet van, amit Peter Jackson kivágott, mert egyszerűen túl hosszúra nyúlt volna és attól féltek, hogy az emberek nem veszik meg a jegyeket. De ettől függetlenül minden igazi rajongónak ajánlom ezt a verziót, egyszer mindenképpen érdemes rászánni az időt. A részleteket az alábbi képen olvashatjátok.

A film mellett pedig más programokkal is várt titeket a Lurdy. Lesz itt Cosplay-bemutató és replika/makett kiállítás is. Ha szeretitek a filmet, akkor látogassatok ki!

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár