Gary Oldman szerint közepes alakítást nyújtott a Harry Potter sorozatban

Gary Oldman szerint közepes alakítást nyújtott a Harry Potter sorozatban

Az ezerarcú színész még akkor is jó, ha rossz.

Kevés olyan színész van, aki olyan színes karriert tudhat magáénak, mint Gary Oldman. Az angol legenda már évtizedek óta ott van a legnagyobb filmekben és a szerepei igencsak cifrák. Nagyszerű volt a Drakulában, az Ötödik Elemben megmutatta, hogy az extravagáns sincs tőle messze, a Suszter Szabó Baka Kém előhozta a komoly oldalát és talán senki nem alakította nála jobban Gordon felügyelő szerepét. Pont ezért meglepő, hogy a színész nemrég egy podcastban arról beszélt, hogy jobb is lehetett volna a Harry Potter filmekben, ha nagyobb hangsúlyt fektet a felkészülésre:

“Úgy gondolom, hogy ebben a filmben közepes voltam, tényleg. Talán ha én is előre elolvasom a könyveket, ahogy Alan Rickman tette, ha kicsit előre szaladok, akkor jobban megérthettem volna, hogy mi következik. Őszintén úgy érzem, ha tudom a hátterét a dolgoknak, akkor máshogy játszottam volna. De ez így van rendjén, ha most ott ülnék a képernyő előtt és azon morfondíroznék, hogy “Istenem, de jó vagyok”, akkor hogy lehetnék jobb a következő projektben?”

Pedig Oldman nagyszerűen hozta Sirius Black karakterét. Harry keresztapjában a gonosz és jó is jelen van és a könyvekből megtudtuk, hogy a személyiségének a két oldala folyamatosan viaskodott. Ezért volt nagyszerű választás az angol színész, hiszen a korábbi szerepeiben rengeteg tapasztalatot szerzett mindkét stílusról. Ezt pedig a rajongók és a kritikusok is észrevették. Ugyan Oscar-Díjat nem ért az alakítás, de ettől függetlenül nagyon is a helyén volt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár