LEC 2024: Megújul ismét a formátum, de a magyar közvetítés nem maradhat el

LEC 2024: Megújul ismét a formátum, de a magyar közvetítés nem maradhat el

A világ egyik legnézettebb esport eseménye még szórakoztatóbb lesz a szervezők szerint.

Már nem kell sokat várnotok arra, hogy ismét láthassátok akció közben az EMEA-régió legjobbjait. Az LEC 2024-ben ismét a Winter Splittel indul útjára, azonban változtattak a formátumot a könnyebb átláthatóság érdekében. Minden összecsapást magyar nyelven, élőben élvezhettek majd az Esport1TV csapatának jóvoltából, a meccseket a szokásos platformokon követhetitek (Twitch, lolesports, YouTube).

Ezeket olvastad már?

Miben változik meg 2024-ben az LEC?

A Riot célja az volt, hogy még átláthatóbb, még egyértelműbb legyen a lebonyolítás. Ennek érdekében az alapszakasz (Bo1-ek) után nem a csoportkör következik, hanem rögtön a rájátszás, amibe egyébként integrálták a Bo3-akat. A legjobb nyolc csapat vigaszágas rendszerben küzd meg egymással úgy, hogy az alsóágon nem találkozhatnak egymással azok, akik korábban már összeakasztották a bajuszt.

Módosítanak a bajnoki pontokon is, még inkább optimalizálják azt, hogyan lehet majd megszerezni ezeket a végső elszámolásnál igencsak fontos "jutalmakat". A legizgalmasabb újítás, hogy a Summer Split bajnoka garantáltan ott lesz a Worldsön, sőt a második és harmadik helyezettel is  találkozhattok a Season Finalsben. Ez azt jelenti, hogy felértékelődik a jó nyári teljesítmény, aminek azért van egy sötét oldala is. Lehetnek olyan csapatok, akik se télen, se tavasszal nem rúgnak majd labdába, mégis ott lesznek az SF-ben csak azért, mert kifogtak egy jó nyári szezont.

Caliste legnagyobb bánatára meglépte a Riot a korhatár emelését, az idei évtől a 17. helyett a 18. betöltött életév jelenti az alsó limitet azok számára, akik szeretnének a legjobbak legjobbjaival harcolni a Riftben. A küzdelmek január 13-án indulnak, a szokásos szombat-vasárnap-hétfő menetrendben, de 18:00 helyett minden adásnap 17:00-kor kezdődik az első meccs!

Kövess Minket!



Gamer szótár