Mark Hamill hosszú évtizedek után végre találkozhatott Star Warsos édesanyjával

Mark Hamill hosszú évtizedek után végre találkozhatott Star Warsos édesanyjával

Régóta várták már ezt a Skywalker-találkozót.

Luke Skywalkernek talán soha nem lesz lehetősége találkozni az édesanyjával, de legalább Mark Hamill ezt megtehette érte. A 72 éves színész, akit legtöbben az eredeti Star Wars-trilógia jedi főhőseként ismerhetnek, közzétett egy fotót, miután a 2024-es Golden Globe-gálán végre találkozott a filmekben az édesanyját alakító Natalie Portmannel:

„Most végre találkoztam az "anyámmal", hála a @goldenglobes-nek" - posztolta Hamill másnap az X/Twitteren.

Ezeket olvastad már?

Annak ellenére, hogy mindketten kulcsszerepet játszottak a Star Wars-filmekben, a két színész sosem szerepelt ugyanabban a filmben, így útjaik a forgatáson sosem keresztezték egymást. Szerencsére ez végre összejött, miután felkérték a párost, hogy tartsanak előadást az idei Golden Globe-díjátadón. A franchise rajongói számára pedig ez a találkozás sokkal jelentősebb dolog, mint egy szimpla fotó. Hamill és Portman évek óta szerettek volna személyesen is megismerkedni egymással, de erre eddig soha nem került sor. Ehhez pedig egy komikus történet is társul. Még 2018 júniusában a hivatalos Star Wars Twitter-fiók boldog születésnapot kívánt a Padmé Amidalát játszót Portmannek. Válaszul Hamill megosztotta a posztot a következő felirattal:

„FUN FACT: Soha nem találkoztam ezzel a nővel.”

Még abban a hónapban a Fekete hattyú miatt felkapott színésznő a The Late Show with Stephen Colbert című műsor vendége volt, és nem habozott reagálni Hamill beszólására.

„Ez olyan szégyen, szívesen találkoznék vele. Mark, szívesen találkoznék veled, gyere ide.” - mondta a kamerába bámulva. Colbert és Portman ezután tovább nevettek azon, hogy Hamill üzenete, bár válasz volt egy születésnapjáról szóló posztra, végül csak elmulasztotta, hogy ténylegesen boldog születésnapot kívánjon neki.

Hamill nem sokkal az epizód megjelenése után ismét posztolt, amiben bocsánatot kért, amiért "meggondolatlan, hálátlan fiú" volt.

Egy évvel korábban egyébként Hamillnek már arra is volt lehetősége, hogy a 2017-es orlandói Star Wars Celebrationön végre összefusson a filmben szereplő édesapjával, Hayden Christensennel. Christensen az előzménytrilógiában formálta meg Anakin Skywalkert. Több mint valószínű, hogy Hamillt a kanonikus szüleivel már soha többé nem láthatjuk együtt a jövőbeli Star Wars-filmekben, mivel a színész a Los Angeles Times szerint világossá tette, hogy végleg végzett Luke Skywalkerrel.

Christensen eközben visszatért a Star Wars-univerzumba, és feltűnt az Obi-Wan Kenobi és Ahsoka sorozatokban, továbbá elmondta, hogy többet is vállalna:

„Nagyon szeretném, ha folytathatnám a Star Wars-t.” - mondta az Entertainment Weeklynek egy 2023 decemberi interjúban.

Portmannek sem lenne ellenére, ha ismét Padmé bőrébe bújhatna

„Soha senki nem kért meg, hogy térjek vissza, de nyitott vagyok rá.”

Kövess Minket!



Gamer szótár