Íme a mém után Oscart nyerő szülinapos J.K. Simmons 5 legjobb filmje

Íme a mém után Oscart nyerő szülinapos J.K. Simmons 5 legjobb filmje

Ha csak egy filmet nézel meg tőle, az a Whiplash legyen.

Jonathan Kimble Simmons, azaz J. K. Simmons Oscar-díjas színész nevét valószínűleg sokan ismerik, pályafutása hajnalán viszont először a Broadwayn bizonyított táncosként és énekesként. Ezután a televízió felé vette az irányt, ahol szintén egész gyorsan a legjobbak közé emelkedett és újfent sikert aratott karizmájával és tehetségével. A többi pedig már ahogy mondani szokás történelem, hiszen több, mint 30 éve tart illusztris filmes karrierje, ami alatt jó néhány nagyszerű alkotásban is megcsodálhattuk már a január 9-én 69. életévét betöltő színészt. A 2004-es Pókember 2-ben aztán a nevetésével örökre beírta magát az internetes mémek világába is:

Simmons egyébként sokáig színházi színész volt – emlékezetes alakítása volt az 1992-es Tony-átadón, mikor egy csíkos lila öltönyben beállt a Guys and Dolls musical tagjai közé és velük együtt adták elő dalt a színpadon –, mígnem áttért a televízió világába, mígnem elkápráztatta a szakmát az HBO-s Oz című sorozatában. Ezután Hollywood is felfigyelt rá, majd nemsokára már a legnagyobb filmekbe hívták, és például így került be a Sam Raimi féle Pókember trilógiába is, de itt nem állt meg, hiszen 2014-ben a Whiplash című filmben, zenetanárként nyújtott hátborzongató alakításáért Oscar-díjat, Golden Globe-ot és a Színészszövetség díját is elnyerte. Azóta csatlakozott a DC és a Marvel univerzumához is.

Ezeket olvastad már?

Emeljük poharunkat Simmonsra, továbbá összeírtuk az 5 legjobb filmjét, amit mindenképp érdemes lehet megtekiteni.

Kaliforniai álom (La La Land) – 2016

„Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért...”

Palm Springs – 2020

„Mit tennél, ha bármit megtehetnél, következmények nélkül? A szakítófélben lévő Nyles (Andy Samberg – Brooklyn 99 – Nemszázas körzet) napról-napra elkíséri barátnőjét egy Palm Springs-i esküvőre. Ugyanarra. Nyles ugyanis időhurokba került, és mindig ugyanaz az egyetlen nap ismétlődik az életében. Az éppen aktuális napon Nyles a menyasszony nővérére, Sarah-ra (Cristin Milioti – Így jártam anyátokkal) hajt, a vendégekkel gyűjtött tapasztalatait kihasználva persze gyorsan egyenesbe is kerül. Ekkor azonban Sarah is belekerül az időhurokba. Az idei év vígjátékszenzációja a Sundance Filmfesztiválon debütált, majd az amerikai bemutatásának pillanatában kultuszfilmmé vált. A Palm Springs meglepő fordulatokkal teli, sokszor nézős romantikus kaland.”

Whiplash – 2014

„Andrew (Miles Teller) híres akar lenni. New York, tehát az Egyesült Államok, tehát az egész világ egyik leghíresebb zeneiskolájába, a Shaffer Konzervatóriumba jár, dobolni tanul, rengeteget gyakorol, és mindenre képes volna a siker érdekében. Legalább is, azt hiszi. De találkozik egy tanárral (J. K. Simmons), aki még nála is elszántabb. Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak, ha sírnak vagy belehalnak. A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül. A tanár felveszi a kezdő dobost a zenekarába, de az első örömöt nagyon sok keserűség követi. És egyikük sem adja fel könnyen, amit elkezdett. Mindketten tartják a ritmust.”

Pókember 2 (bár akkor már érdemes megnézni a trilógiát) – 2004

„Két év telt el, amióta a csendes Peter Parker (Tobey Maguire) elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont (Kirsten Dunst), és vállalta a szuperhősléttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt két élete között - nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára. Azok az emberek, akik a legfontosabbak Peter számára, mind veszélyben vannak, attól a pillanattól, hogy összeütközésre kerül sor a gonosz Doc Ockkal. Peter egyre nehezebben bírja Mary Jane nélkül, és egyre erősebb késztetést érez, hogy a kettős életnek és a titkolódzásnak véget vessen. Közben M.J. már továbblépett és éli a maga életét: színészkedik és férfi is van az életében. Peter legjobb barátja, Harry Osborn (James Franco) a Pókemberen még mindig bosszút szeretne állni, mert őt tartja felelősnek apja haláláért. Még komplikáltabbá válik Peter élete azzal is, hogy Dr. Otto Octavius (Alfred Molina) ellen kell harcolnia. Szüksége van minden természet feletti képességére, hogy megállítsa az elmebeteg gonosztevőt.”

Juno – 2007

„Juno (Ellen Page) csinos, okos tinilány, akinek váratlanul mégis azzal kell szembesülnie, hogy osztálytársával, Bleekerrel (Michael Cera) egy túl jól sikerült éjszakán szimpla hülyeségnél sokkal többet csináltak. Az anyai örömök elé néző lány barátnője, Leah (Olivia Thirlby) segítségével nevelőszülőket keres és talál a születendő kicsinek. A tökéletes adoptálók Mark (Jason Bateman) és Vanessa (Jennifer Garner), a tehetős külvárosi szerelmespár, akik már alig várják, hogy a karjukban tartsák a csöppséget. Szerencsére Juno szülei, Mac és Bren MacGuff (J.K. Simmons és Allison Janney) mindenben a legmesszebbmenőkig támogatják lányukat. .12.amerikai vígjáték, 96 perc, 2007.”

Kövess Minket!



Gamer szótár