18

Elmúltál már 18 éves?


/
Margot Robbie szerint a Saltburn direkt lett ennyire undorító pár helyen

Margot Robbie szerint a Saltburn direkt lett ennyire undorító pár helyen

A színésznő szerint, ha nincsenek durva dolgok, akkor nem jön át a film üzenete.

Amikor arról van szó, hogy karácsonykor leülünk a TV elé a családdal, akkor olyan lehetőségek jönnek elő, mint a nyilvánvaló Reszkessetek, betörők!, a Télapu vagy esetleg egy jó Drágán add az életed!. Ezzel szemben még tavaly kelt szárnyra a közösségi médiában az a történet, miszerint egy angol hölgy a Saltburn filmet javasolta megtekintésre. Ennek az lett az eredménye, hogy az anyukája a felénél kikapcsolta a művet és még őt is elküldte sétálni, hogy gondolkozzon el azon, mit is ajánlott családi mozinak.

Ez nem is csoda, hiszen Emerald Fennell alkotása 2023 egyik legmegosztóbb fekete humorral átszőtt thrillere volt. Amikor Barry Keoghan egy fürdőkád aljáról megissza a barátjának az ondóját vagy amikor Jacob Elordi megbecstelenít egy sírhelyet, csak két jelenet a sokból, ami kiborította a közönséget. De Margot Robbie szerint, aki producerként szerepel a stáblistán, erre nagyon is szükség volt:

“Emerald Fennell egy olyan rendező, aki az első pillanatban berántja a nézőt és onnantól ők is úgy érzik, hogy részei a film világának. Szóval, amikor mondjuk elérünk a fürdőkádas-jelenethez, akkor már annyira benne vagyunk a dolgokban, hogy nem lehet elnézni. Mint amikor elkezded kapargatni a vart egy éppen gyógyuló seben vagy nekiállsz kinyomni egy pattanást. Tudod, hogy nem lenne szabad, de mégsem tudod abbahagyni. A különböző színek direkt voltak undorítóak és egyszerre nagyon is kielégítőek. Fennell azt akarta elérni, hogy mindenkit lesokkoljanak azok az érzések, amiket a film kavar fel. Olyan mintha bemászna a fejedbe és előkeresné onnan a legsötétebb, legromlottabb gondolataidat, amiről eddig lehet nem is tudtad, hogy ott vannak.”

A film egyébként tényleg jó. Ezt bizonyítja az is, hogy számtalan filmes-díjra jelölték, amik közül párat el is hozott. Ha valakinek bírja a gyomra, akkor mindenképpen érdemes elővenni. Mondjuk családi filmezésre azért nem ajánlanánk, arra már valaki nagyon ráfázott.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN