Egy emberen múlt, hogy Margot Robbie helyett nem Wonder Woman lett Barbie

Egy emberen múlt, hogy Margot Robbie helyett nem Wonder Woman lett Barbie

Pedig Robbie első körben egyik kollégájában látta meg a tökéletes Barbie-t, és ajánlatot is szeretett volna tenni neki.

Tíz évvel Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjében elért áttörése után Margot Robbie élete egyik legjobb pillanatát élte át a Barbie-val, amely még nagyobbat lendített a pályafutásán, és ez még akkor is igaz lenne, ha nem szerepel benne, de mint tudjuk végül a produceri feladatok mellett a főszerepet is elvállalta. A Barbie óriási diadala nyomán elérte azt a fajta elismerést, amely a generációját alkotó színészek közül sokak számára elérhetetlennek bizonyult. És bár ez az alkotás a világ egyik leghíresebb szellemi tulajdonán alapul, kevesen vannak, akik vitatnák, hogy a film hatalmas sikere kizárólag a márka ismertségének köszönhető.

Ezeket olvastad már?

A Barbie végül is nem csak egy rendkívül népszerű műanyag babát mutatott be a mozivásznon keresztül a nagyvilágnak. Greta Gerwig rendezésében és Noah Baumbach társforgatókönyvíróval együtt gyakorlatilag lerántották Hollywoodról az álarcot, mivel egy tűpontos, gyilkos humorú társadalomkritikát sikerült összehozniuk. Azonban mielőtt mindez megszületett volna, érdemes hozzátenni hogy a közel egy évtizede alapított LuckyChap Productions nevű produkciós cége révén Robbie már nyomon követte az IP-t, és türelmesen figyelte az eseményeket. Kiváncsi volt, hogy ki látna fantáziát egy nagy költségvetésű adaptációban. Amikor senki sem lépett ezügyben, ő bejelentkezett producerként a filmre.

Ráadásul már az elejétől kezdve úgy gondolta, hogy a főszerepre Gal Gadot lenne a legalkalmasabb és nem is sokon múlt, hogy ajánlatot tegyenek neki. Azonban ez a hírekkel ellentétben nem történt meg, hiába olvasható néhány helyen, hogy Gadot elutasította a Barbie főszerepét.

Ez pedig azért hiúsult meg, mert Greta Gerwig lebeszélte erről az ötletről és végül sikerült meggyőznie Robbie-t, hogy ő bújjon Barbie bőrébe, mert rá akarta építeni a filmet és a forgatókönyvet. Utólag persze elmondható, hogy milyen jól tette.

Kövess Minket!



Gamer szótár