Csúnyán hoppon maradt a The Last of Us az Emmy-díjátadón

Csúnyán hoppon maradt a The Last of Us az Emmy-díjátadón

Az HBO többi húzóneve eközben jó néhány trófeát bezsebelt a neves eseményen.

2023-ban el voltak ájulva a The Last of Us élőszereplős adaptációjától a kritikusok és a rajongók – legalábbis egy részük, mert azért volt aki erős kritikával illette –, de úgy tűnik a 75. Emmy-díjátadón ezt semmilyen módon sem honorálták a szervezők.

Ezeket olvastad már?

Korábban beszámoltunk már nektek arról, hogy a sorozat nyolc elismerésben is részesült, de ez ezeket a díjakat a január 7-i Creative Arts Emmy-díjátadón sikerült még elérni. A nagy estének viszont az első évad 24 jelöléssel indult neki, ez volt a második legtöbb az Utódlást (Succession) követően, és olyan kategóriákban is versenyben volt a szobrocskáért, mint a legjobb drámasorozat, legjobb színész, és a legjobb rendezés.

Fontos tudni, hogy az elhalasztott 2023-as ceremónián csak a 2022. június 1. és 2023. május 31. között sugárzott műsorokat díjazták. A rendezvény időpontját végül a SAG-AFTRA sztrájk miatt tolták el, amely kollektívan öt hónapra leállította Hollywoodot – a 75. Primetime Emmy-díjátadóra eredetileg 2023. szeptember 18-án került volna sor.

A sokak által nagy esélyesnek tartott, népszerű videójáték alapján készült széria, a The Last of Us viszont csúnyán hoppon maradt ezen az estén, hiszen végül egyetlen egy jelölést sem sikerült győzelemre váltania. A legfontosabb kategóriában pedig egy másik HBO sorozat orozta el a szobrot a Naughty Dog alkotóinak a közreműködésével készült sorozat orra elől, hiszen a legjobb drámasorozatnak végül az Utódlást választották meg, amelynek a befejező évadát nem lehetett megállítani ezen az eseményen sem.

Kövess Minket!



Gamer szótár