A Trónok harca sztárja őszintén beszélt az alkoholproblémájáról

A Trónok harca sztárja őszintén beszélt az alkoholproblémájáról

Éveken át küzdött a színész az alkoholizmusával. Szerencsére második nekifutásra sikerült kimásznia a gödörből.

Sokan vágynak a hírnévre. De azok, akik elérik, gyakran arról számolnak be, hogy ez súlyos problémákat okoz az életükben. Van, akit egyszerűen túl korán ér el a média figyelme, mint például Keira Knightley-t, aki mindössze 17 évesen vált egycsapásra világsztárrá, ami a mentális egészségére hatott negatívan. Bár manapság már igen sokféle lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy ne kelljen egyedül megküzdeni a démonokkal, még mindig akadnak olyan példák, amikor valaki az alkoholban vagy a drogokban talál „megoldásra”.

A Trónok harca az egyik főszereplőjét alakító Kit Harington az utóbbi kategóriába esett. A Havas Jonként világhűrévé vált angol színész ugyanis ADHD-s. Azonban ez már csak akkor derült ki, amikor másodjára került be egy rehabalitációs programra az alkoholproblémái miatt. Most pedig a színész a hamarosan debütáló The Hidden 20% nevű podcast vendégeként új megvilágításba helyezte a történteket, amikor Ben Bransonnal, egy autista vállalkozóval beszélgetett a mélypontjáról.

Ezeket olvastad már?

Elmondása alapján már tinédzserkorában is nehezére esett kezelnie a hangulatát, a Trónok harca pedig csak felerősítette ezt. Az emberek ugyanis elkezdték őt úgy kezelni, mintha Havas Jon lenne, miközben Harington egyáltalán nem tartja magát olyannak. Ez további pszichológiai sebeket ejtett állítása szerint, mert egy menő és higgadt ember képét kellett sugároznia még akkor is, ha nem volt az. Az sem segített szerinte, hogy milyen kritikákat olvasott magáról az interneten.

A sorozat befutását követően az alkoholizmus éveken át kísértette őt. Amikor először megpróbált leállni vele, akkor négy éven át nem járt sikerrel. A második próbálkozása azonban szerencsére pozitív véget ért. A fordulópont 2019-ben jött, amikor egy színházi darab során Harington felismerte, hogy elérte a gödör alját:

„Rájöttem, hogy az életem függött ettől. Szerencsére jókor és a jó helyen voltam. Sikerült egy új életet építenem utána.”

A színész a rehabilitációja óta sokkal kiegyensúlyozottabb életet él: feleségével, a szintén Trónok harcában szereplő Rose Leslie-vel két közös gyermekük is született 2021 óta. Bár a függőségeknél megvan annak a veszélye, hogy visszaesik, Harington a családja miatt igyekszik tiszta maradni.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN