Mozifilm készül az Until Dawnból, és már rendezője is van a projektnek

Mozifilm készül az Until Dawnból, és már rendezője is van a projektnek

A Supermassive Games interaktív horror-játékát is nagyvászonra viszik.

2015-ben látott napvilágot PlayStation 4-en az egyik legjobb horror, az Until Dawn, de egyébként a fejlesztőcsapat híres a narratívára épülő interaktív horrorjátékokat illetően, hiszen ezen kívül olyan alkotásokkal is megörvendeztették már azóta a közösséget, mint a The Dark Pictures Anthology széria vagy a The Quarry. Azért is különlegesek ezek a címek, mert a játékosok döntései nagyban befolyásolják az eseményeket, illetve a történet végkimenetelét, és ezek alapján dől el, hogy mely főszereplők élik túl a kalandot. Az Until Dawn eleve filmszerű, ezért alapvetően könnyen vászonra lehet vinni, így hát nem meglepő, hogy végül csak lecsapott valaki az ötletre. Ráadásul olyan hollywoodi sztárok is szerepelnek benne, mint Hayden Panettiere, Rami Malek és Peter Stormare a motion capture technológiának köszönhetően. Azt egyelőre nem tudni, hogy közülük bárki is visszatér-e a mozifilmben.

Ezeket olvastad már?

A bejelentés révén eddig annyi derült ki, hogy az Until Dawn moziváltozatát David F. Sandberg rendezi – míg a forgatókönyvet Gary Dauberman jegyzi –, akinek a neve elsősorban a DCEU-s Shazam-filmekből lehet ismerős, de a horror műfajban is bizonyított már. Korábban dolgozott a Lights Out és az Annabelle 2: A teremtésen is. Az Annabelle első része eléggé vegyes fogadtatásban részesült, de a folytatást a horrorrajongók széles körben elfogadták. A Lights Out is egyfajta alulértékelt gyöngyszem, tehát egyelőre úgy tűnik jó kezekben van a projekt. A munkálatokat emellett a Screen Gems és a PlayStation Productions is segíti.

A játék egy csapat fiatal felnőttről szól, akik egy elszigetelt Blackwood-hegyi kunyhóban próbálják túlélni az estét, miközben vadászik rájuk egy elmebeteg gyilkos:

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN