'Nemet mondani Pacinonak?' – megvan Johnny Depp új filmje

'Nemet mondani Pacinonak?' – megvan Johnny Depp új filmje

Egy olasz művészről és egy francia műgyűjtőről készíthetett filmet, méghozzá egy másik legendával a fedélzeten.

Johnny Depp szép lassan kezd magához térni az Amber Hearddel vívott, élőben is közvetített pereskedését követően, és úgy tűnik Hollywood is ismét rátalált a 60 éves színészre. Most azonban nem egy karakter bőrébe bújhatott bele, hanem a kamera mögül vezényelheti le a forgatást. Rendezőként volt jelen ugyanis a Modi című filmnél, amelyben Al Pacino is játszik, igaz nem főszereplőként. Egy mellékszereplőt, Maurice Gangnatot alakítja, aki egy valódi francia műgyűjtő volt. A filmet egyébként részben Budapesten forgatták.

A film Depp első rendezése az 1997-es A halál ára (The brave) című film óta, valamint a második nagy projektje az Amber Heard elleni 2022-es jogi győzelme után – nem olyan rég a Jeanne du Barry - A szerető című film főszereplőjeként láthattuk már őt. A sajtóközlemény szerint a Modi Amedeo Modigliani olasz művész (festő és szobrász) életét követi nyomon egy 48 órás intervallumban, megörökítve az események kaotikus sorozatát a háború sújtotta Párizs utcáin és kocsmáiban az első világháború idején. A rendőrség elől menekülő 'Modi' vágya, hogy befejezze karrierjét és elhagyja a várost, azonban ezt az elképzelését bohém társai elutasítják. A káosz akkor éri el csúcspontját, amikor szembekerül egy gyűjtővel, aki merőben megváltoztathatja az életét.

Ezeket olvastad már?

Depp elmondása szerint elsősorban Al Pacino miatt vállalta el a film rendezését.

„A 'Modi' rendezőjeként belevágni ebbe a filmes utazásba hihetetlen élmény volt. Szeretném kifejezni mélységes hálámat az egész stábnak és a producereknek a rendíthetetlen elkötelezettségükért és kreativitásukért. Alnek, aki azt kérte, hogy készítsem el ezt a filmet – hogyan is utasíthattam volna vissza Pacinót? Őszinte elismerésem, amiért nagylelkűen hozzájárult tehetségével és elkötelezettségével ehhez a projekthez. A 'Modi' a független filmkészítés együttműködő szellemiségének bizonyítéka, és izgatottan várom, hogy bemutathassam ezt az egyedülálló és lenyűgöző történetet a világnak.”

Al Pacinón kívül szerepet kapott még a filmben Riccardo Scamarcio, Antonia Desplat, Stephen Graham, Bruno Gouery, Ryan McParland, Luisa Ranieri és Sally Phillips. Két képet is közzétettek a forgatásokról – kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

A filmnek egyelőre még nincs megjelenési dátuma.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN