Történelmet írhat MrBeast a rekordösszeggű valóságshowjával

Történelmet írhat MrBeast a rekordösszeggű valóságshowjával

A koncepciót az Amazon Prime támogatja, de egy újfajta megoldással is előrokkulnak a bemutatását illetően.

MrBeast, valódi nevén Jimmy Donaldson, az egyik legnépszerűbb, legaktívabb, és ledkedveltebb tartalomgyártó az interneten. Egyszerű ötletekkel kezdte és aztán egyre komolyabb kihívásokkal igyekezett megfogni a közönségét: elszámolt 100 000-ig, pénzt adományozott véletlenszerűen streamereknek és hajléktalanoknak, később aztán autókat is elajándékozott, mára pedig ott tart, hogy egy hetett töltött el az oceánon egy fa tutajon élve, 100 kutat fúrt Afrikában a szegényebb faluk megsegítésére, de bemutatta azt is mi a különbség az 1 dolláros és a 100 millió dolláros lakások között, a sort pedig hosszú órákon át lehetne folytatni.

Ezeket olvastad már?

Mostanra ennek köszönhetően már több, mint 233 millió feliratkozója van, és több tíz és százmilliók nézik hétről-hétre az adásait. Az elmúlt egy hónap alatt a videóival 310 milliónál is több megtekintést gyűjtött össze, és mindezt a YouTube-on, ámbár úgy tűnik, hogy egy újabb platformot is meghódíthat hamarosan. MrBeast egy 100 millió dolláros szerződést kötött a Prime Videóval, és úgy tudni zöld utat kapott egy új tévéműsora, amely egy show keretein belül versenyeztetné a bátor jelentkezőket, azonban további részletek egyelőre nem derültek ki a projektről. Annyi bizonyos, hogy az első epizód premierje MrBeast YouTube csatornáján lesz, mielőtt a Prime Video-n is debütálna, hogy ezzel is megpróbáljanak minél több nézőt átcsábítani.

Ez hatalmas üzlet lenne az Amazon számára, de mi a helyzet a Netflixszel? Az első számú streamingszolgáltató a piacon vajon meg sem próbál egyezkedni MrBeasttel? Nos, nem szabad elfelejteni, hogy ők alkották meg a Squid Game: The Challenge-t, az egyik legsikeresebb sorozatuk valóságshow-adaptációját, amely gyakorlatilag a MrBeast féle műsor nyomdokaiba lépett – és talán emiatt nem áhítoznak még egy hasonló műsorra. Erről pedig a tartalomgyártó is megosztotta már a véleményét:

„Én nem vettem részt benne. Elég vicces, mert nagyon sokat tanultam a forgatásaink során, és valószínűleg rengeteget tudtam volna segíteni nekik (és ingyen is megtettem volna, haha)” – írta korábban.

Borítókép forrása: fourthwall.com

Kövess Minket!



Gamer szótár