Elárverezik Harrison Ford elveszettnek hitt Csillagok háborújás forgatókönyvét

Elárverezik Harrison Ford elveszettnek hitt Csillagok háborújás forgatókönyvét

Egy londoni lakásból került elő a relikvia, miután otthagyta az 1976-os forgatásokat követően a színész.

Ha azt mondom Harrison Ford, akkor elsőre Indiana Jones ugrik be vagy Dr. Richard Kimble A szökevényből? Meglehet, hogy sokaknak igen, de valószínű a legtöbben Han Soloként emlékeznek rá a legszívesebben, hiszen üde színfoltja volt a színész a Star Wars világának. Legutóbb a 2015-ös Az ébredő Erőben bukkant fel személyesen, előtte pedig az eredeti trilógiában vitézkedett, de azóta bizony eltelt már több, mint négy évtized. Még leírni is elképesztő, hogy milyen régóta tagja Hollywood illusztris társaságának a színész, és még mindig aktív a kamerák előtt.

Most viszont egy különleges történet látott napvilágot vele kapcsolatban, miután kiderült, hogy megtalálták az egyik ősrégi Csillagok háborújás forgatókönyvét. Az Excalibur Auctions hamarosan aukcióra is bocsátja az ereklyét. A szkriptet február 17-én árverezik el a forgatási ütemtervekkel és az ügynöke által gépelt levelével együtt. A becslések szerint a dokumentumok akár 12 000 fontért (~ 5,5 millió forint) is elkelhetnek.

Ezeket olvastad már?

Az elveszett forgatókönyv nyomában

A forgatókönyvet eladó család mesélte el a hozzákapcsolódó történetet. A hetvenes évek derekán a nagymamájuk albérlőt keresett a notting hill-i ingatlanának két legfelső emeletére. Ford eljött megnézni, és rögtön megtetszett neki a hely, ezért nem habozott ki is bérelte. A házaspár az ingatlan alsó két szintjén lakott, miközben fogalmuk sem volt, ki vette ki a lakásukat, de a takarítónőjük rögtön tudta ki az albérlő, és elájult, amikor találkozott vele. Ráadásul akkoriban más Star Wars-színészek, köztük Carrie Fisher és Mark Hamill is meglátogatták az Elgin Crescenten található ingatlant, bár egyiküket sem ismerték fel az ingatlan tulajdonosai. A Luke Skywalkert alakító Hamillt csak 'a fiúként' jegyezték meg, mert Ford mindig így emlegette őt. Jól kijöttek Forddal, többször is együtt iszogattak és beszélgettek vele a kertben, aki még a gyermekük első szülinapján is részt vett.

Amikor azonban a film forgatása befejeződött, és Ford elköltözött, a forgatókönyvet hátrahagyta. Most azonban megtalálták a garázs egy eldugott zugában, és kiderült, hogy a már többször átdolgozott negyedik vázlatról van szó, bár nem hiánytalan a 88. oldalas iromány, de a színész egyes feljegyzéseit szerencsére még tartalmazza.


Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A második tétel az ügynökétől, Patricia McQueeneytől kapott levele, amely a lejáró szerződéséről és a jövőbeli szerepeiről szól. A levélben némileg meg is dorgálta a színészt, amiért nem vette fel a kapcsolatot a feleségével. Aztán a csomag része még az egyik hátrahagyott forgatási ütemterv is, amiben van egy kézzel írt feljegyzés, miszerint Fordnak volt egy találkozója Robert Watts filmproducerrel.

Jonathan Torode árverező elmondta, hogy bár korábban már más példányokat is eladtak a forgatókönyvből, ez most egy olyan lehetőség, amely csak egyszer adódik az életben.

„A megható háttértörténet még vonzóbbá teszi a Star Wars rajongók számára, és hatalmas érdeklődésre számítunk a világ minden tájáról.”

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN