Oscarra jelölték első filmjéért, mégis vissza kellett mennie telefont árulni

Oscarra jelölték első filmjéért, mégis vissza kellett mennie telefont árulni

Hiába nyújtott remek teljesítményt a Phillips kapitányban, Barkhad Abdinak el kellett hagynia a színészi pályát egy időre.

Azt gondolhatnánk, hogyha Tom Hanks mellett szerepelhetünk egy filmben, akkor gyakorlatilag sínen van a karrierünk, Barkhad Abdi esetében azonban nem így történtek a dolgok, mert az igaz történet alapján készült alkotást követően mégis visszament inkább dolgozni a bátyja boltjába.

Abdit a filmben nyújtott alakításáért számos díjra jelölték (a 2014-es Oscaron túl is – legjobb mellékszereplőként kapott jelölést), többek között a legjobb férfi mellékszereplőnek járó BAFTA-díjat meg is nyerte. A BBC-nek korábban mesélt is erről az érzelmi hullámvasútról, amelyet átélt akkoriban:

„Szürreális volt, hogy jelöltek. A filmről már akkor is sok szó esett, amikor kijött. Jól fogadták, ezért boldogok voltunk, és jó érzés volt, hogy az emberek csupa jókat mondanak róla.

Aztán jött a jelölés, és hát megmondom őszintén én nem számítottam erre, szóval egyszerre volt megrendítő és megtisztelő érzés. Élőben néztem, aznap este nem is tudtam aludni, mert erre gondoltam. A kishúgom felhívott, aztán anyukámmal is beszéltem, a nővérem meg csak sikoltozott.”

Ezeket olvastad már?

De az első filmjével elért fenomenális sikere ellenére Abdinak nem lett könnyebb az élete, és nem is igazán jutott újabb lehetőségekhez:

„A film után döntöttem el, hogy színész akarok lenni, de akkoriban nem volt számomra munka, mert nem volt tapasztalatom ezen a téren, a film pedig még nem jött ki, ezért úgy határoztam, hogy inkább visszamegyek dolgozni a bátyámhoz, mintsem otthon ücsörögjek.”

Az áttörés

Abdi mindezek ellenére nem sokáig árult telefonokat, és végül sikerült befutnia színészként Hollywoodban. Első filmje óta számos szerepet kapott, és többek között feltűnt olyan thrillerekben is, mint Az élet ára (Eye in the Sky – 2015), az Agent Game (2022) és a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049 – 2017).

Amikor arról kérdezték, hogyan kezeli újonnan szerzett hírnevét, azt mondta:

„Imádom a filmezést és a színészkedést, és ez olyasmi az életemben, amiért szenvedélyesen rajongok, így igazából ez egy kaland számomra. Még mindig kezdő vagyok ebben a szakmában, és csak a jó történeteket keresem. Nagyon izgalmas és fárasztó is egyben.”

Borítókép forrása: hollywoodreporter.com

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN