Mindent amit eddig az Arcane 2-ről tudunk

Mindent amit eddig az Arcane 2-ről tudunk

Idén ősszel jön az Arcane 2, amiről most összegyűjtöttünk mindent, amit eddig lehet tudni az évadról.

A Riot Games hatalmas hullámmal söpört végig az egész világon, amikor három évvel ezelőtt, 2021-ben megjelent az Arcane című animációs sorozat a Netflixen. Sajátos képvilágával, különleges rajzsítlusával, lebilincselő történetével és szerethető, sokoldalú karaktereivel gyorsan elvarázsolta a League of Legends játékosokat és a játékot nem ismerőket egyaránt. Az első szezon novemberben jelent meg és senkit nem lepett meg, hogy az IMDb-n 10/9-es, a RottenTomatoes-on pedig 96%-os értékelésű 10 részes sorozat következő évadát már tavaly november bejelentették. A következő évad szintén novemberben érkezik és láthatóan mindenki alig várja, hogy ténylegesen megérkezzen.

A játék és a sorozat kapcsolata, különbségek és változások

A sorozat a Riot népszerű játékának, a League of Legends bizonyos karaktereit és a köréjük épített világot világot veszi alapul. Ugyanazok a karakterek és ugyanazok a nevek, az egyetlen amiben különböznek, azok a háttértörténetek. Bizonyos részletek, motivációk és időrendi történések ellentmondanak egymásnak a két médiában, ami miatt a közösség és a Riot is külön univerzumonként kezelte őket. 

A nagy változást három hónappal ezelőtt jelentette be a Riot Games, miszerint az összes játék és a sorozat világát egybegyúrják és egy nagy canon világot hoznak létre. Még mindig nem tiszta sok részlete ennek a döntésnek és ennek a hatásának, de annyit tudunk, hogy az Arcane áll majd mindegyik másik média felett. 

Minden ami eddig az Arcane-ben történt (Spoileres)

Az sorozat egy utópikus világban játszódik, ahol két város áll szemben egymással. Piltovert a felső virágzó elit várost és a szegény, alsó bűnváros Zaunt egy híd és sok feszültség választja el. A sorozat középpontjában két nővér áll, Vi és Powder (későbbi nevén Jinx); akiket örökbe fogad egy zauni bárpultos, Vander; miután a szüleik meghalnak a városok közötti konfliktusban. Egy rosszul sikerült rablással induló eseménysorozat után Vander látszólag meghal, Vi börtönbe kerül Powdert pedig szárnya alá veszi egy Silco nevű nagyhatalmú zauni drogterjesztő. 

Forrás: @arcaneshow Twitter

Ezzel párhuzamosan egy ambiciózus, elismerésre vágyó tudós, Jayce; és egy haldokló, gyógymódot kereső kutató, Victor; felfedez egy új erős, de veszélyes energiaforrást, a Hextechet. Korábbi professzoruk ellenkezése ellenére a technológiáját tovább fejlesztik különböző célokkal. Míg Jayce egyre feljebb kerül a politikai ranglétrán az egyik tanácsos, Mel Medarda segítségével; Victor egyre drasztikusabb kísérletekbe kezd, hogy megmentse saját magát egy megkérdőjelezhető tudós, Singed vezetésével. 

A történetek összefolynak mikor egy nemes család lánya és Jayce ismerőse, Caitlyn Kiramman elkezd nyomozni a már Jinx néven futó Powder után. Miután kihozza Vi-t a börtönből és a két nővér újra találkozik, elkezdődik a harc a Silco ellen, aki a háttérben gátlástalanul dolgozik azért, hogy a saját uralma alá hajt hasson egy Piltovertől független Zaunt. Ennek elérése érdekében alkalmazza Singed, akinek Shimmer nevű kísérleti drogja egyre veszélyesebben terjed. Jinx végleg elengedi régi Powder énjét és utat enged az őrületnek, hextechkel erősített rakétát lő Piltover felé. A sorozat azzal ér véget, hogy a rakéta hozzáért a városi tanács épületének ablakához; ami mögött épp ülésezik a tanács és Jayce. 

Új szereplők, új hősök

A sorozat sok új érdekes mellékszereplőt hozott magával, de a Riot Games eddigi álláspontja szerint nagy eséllyel nem lesznek belőlük League of Legends hősök, miután a játékba való áthelyezés több szempontból is problémásnak bizonyulhat. Erre a legjobb példa Silco és Renata Glasc esete. 

Renata helyett eredetileg Silcot szerették volna berakni a játékba, de miután rájöttek, hogy nehéz lenne megtervezni úgy a karakter képességeit, hogy hű lenne a sorozatbeli karakterének és még helyt is álljon a riften belül; elengedték az ötletet. Végül egy teljesen új, mégis hasonló hangulatú, történetű és stílusú karakter, Renata Glasc került bele a játékba.

Viszont miután annyira megszerette mindenki az Arcane karaktert, Silco végül a TFT-be került be lerakható crossover karakterként. Az ilyen formában való adaptálása a játékbeli különbségekből adódóan könnyebb volt. A legutolsó Riot AMA alapján a következő ilyen átfedés a sorozat és a játékok között, az nagy eséllyel Ambessa Medarda megjelenése lesz a Wild Riftben.

Potenciális új karakterek, történet elemek

Az első évad végén lévő cliffhanger óta már mindenki alig várja a folytatást. Vajon túléli-e Mel és a többi tanácsos? Mi lesz Jayce-szel? Viktor talál majd megoldást betegségére? Mi lesz a rakétát kilövő Jinx sorsa? A folytatás pedig valószínűleg nem csak a már ismert karakterek történetét folyatja majd, hanem újabb szereplőket fog bemutatni a közönségnek.

A legutóbbi teaser trailerben láthatjuk Singed és felette a Zaun düheként ismert, vérfarkas jellegű Warwickot. A sorozat láthatóan az eredeti története alapján halad, ami szerint a vadállat a tudós egyik beteg kísérletének eredménye volt. Sokak szerint viszont a farkas nem egy idegen, hanem egy már halottnak hitt karakter, Vander lesz.

Van több potenciális karakter, akik megjelenhetnek a következő évadban tekitve, hogy nagyon sok játékbeli hős kötődik Piltover és Zaun városához. A karakterek listája, akiket szívesen látnának a rajongók igen hosszú, de talán a legnépszerűbb tippek közé tartozik  a hatalmas gőzgólem Blitzcrank, a csillogó szemű énekes Seraphine, az óraművek hölgye Orianna, a pestispatkány Twitch és még sokan mások. 

Attól függetlenül, hogy a nemrégen történt elbocsátások nincsenek hatással a sorozatra, a Riot Gamesnek így sem lesz egyszerű. A korábbi sikersorozat után magas elvárásokkal várja a közönség a folytatást, ami idén ősszel, novemberben érkezik majd a Netflixre.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.