Hangulatos werkfotókon a Most vagy soha! – A Petőfi-film

Hangulatos werkfotókon a Most vagy soha! – A Petőfi-film

Néhány hét és mozikba kerül a Most vagy soha!

Még tavaly decemberben, hangulatos és látványos előzetes keretein belül mutatkozott be a Most vagy soha!az 1848 március 15-i forradalmat bemutató alkotás, ami a Nemzeti Filmintézet hathatós segítségével, a 4,7 milliárd forintos állami támogatásból valósult meg. Láttunk már pár filmet hasonlóan magas költségvetéssel, a várt kritikai sikerek azonban mindeddig elmaradtak. Majd talán most!

A Most vagy soha! előkészítése több, mint egy évig tartott, melynek során az alkotók a film minden egyes jelenetét a legapróbb részletekig megtervezték, kidolgozták, majd számítógépes 3D modellben megépítették. A film forgatása három évszakot ölelt fel: 2022 tavaszán kezdődött, a stáb a rekkenő hőségben keresztüldolgozta a nyarat, míg az utolsó felvételek 2022 őszén kerültek rögzítésre. Végül a filmet másfél évig tartó vágó-, trükk- és hangutómunka során véglegesítették.

„A fóti díszletvárosba belépve összetett érzés kerített hatalmába: egyszerre volt felemelő, szinte euforikus, de ugyanakkor rám nehezedett a felelősség óriási nyomása is. Rajzon, makettben, számítógépen akkor már több, mint egy éve dolgoztunk rajta, mindent kitaláltunk az utolsó szegletig, és egyszer csak ott állt előttem az egész készen: másfél hektár acél, fa és festék. A forgatás száz napja végig szó szerint embert próbáló volt. Olykor ezren is dolgoztunk a díszletben, negyven fok mesterséges napsütésben vagy szakadó mű esőben, koszosan, sárosan, de mégis minden pillanat csodálatos volt, feltámasztottuk 1848-at.” - emlékszik vissza Lóth Balázs rendező.

A werkfotók galériájáért kattints a képre!

A Most vagy soha! – A Petőfi-film 2024. március 14-től látható a magyar mozikban Berettyán Nándor (PetőfiSándor) és Mosolygó Sára (Szendrey Júlia) főszereplésében.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN