A Riot újabb baklövése? – Nerfelik az Event Passt

A Riot újabb baklövése? – Nerfelik az Event Passt

A League of Legends Leaks & News kiszivárogtatta X-n a közelgő Lunar Event Pass nyereményeit, de úgy tűnik nem ez volt a legjobb ötlet.

A játékbeli különböző eventek szinte már minden játékban rendszeressé váltak. Az általában egy hónapig vagy több hétig tartó események alatt a játékosok küldetések és meccsek teljesítéséért cserébe különböző kozmetikumokat, ajándékokat és egyéb átváltható tárgyakat szerezhetnek. Bizonyos nyereményeket kaphatnak ingyenesen is a játékosok, de a teljes pass 1650 RP-be, azaz több mint 4000 Ft-ba kerül.

Mi változott és miért olyan bosszantó ez?

A League of Legends Leaks az alábbi képeket tette közzé, amin látható mind az ingyenes és mind az RP-ért vett passben megszerezhető nyeremények.

A legnagyobb felháborodást az összes drágább és értékesebb, a Bags nevű item kivétele és lecserélése okozta. Az event passt már többször is nerfelték az évek során, de ez már tényleg a legalja. Az pedig csak hab a tortán, hogy a Riot már korábban megkérdezte a játékosok véleményét az event pass-szel kapcsolatban, mégis most láthatólag pont azt csinálják, amit a játékosok nem szeretnének. A legtöbb Reddit felhasználó nem is hagyta ezeket szó nélkül. 

Sokan felhozták, hogy a Riot csak teszteli mennyire mélyre tud süllyedni és meddig tudja megtartani a játékosok nyugalmát; de vannak akik szerint csak azért teszi, mert megteheti. Az úgynevezett bálnák, vagyis a pénzes játékosok így is, úgy is megvesznek mindent amit kiad a Riot. Voltak akik az egész szituációt a TFT-ben történtekhez hasonlították, de a legjobb összehasonlítás ThatsSoMerlyn_x3-től jött. Ő azt mondta, hogy a Fortnite terjesztette el ezeket a game passeket és szinte az az egyetlen játék, ami ezt jól csinálja. Ezt követte talán a legfájdalmasabb hozzászólás ogopogoslayer-től, aki szerinte nem csoda, hogy többen játszanak Fortnite-tal, ha az a játék egyre jobb és jobb lesz, míg a LoL egyre csak romlik. Ha már a Fortnite-ot jobb játéknak tartják, akkor tényleg kezd bajban lenni a Riot.

Tetszésünk ide vagy oda, a Lunar Event Pass 2024-es változata a leak szerint februárban 7-én érkezik majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.