IEM Katowice: Torzsiék a rájátszásba, a Vitality a reptérre jutott ki

IEM Katowice: Torzsiék a rájátszásba, a Vitality a reptérre jutott ki

ZywOo ezúttal sem fog IEM Katowicét nyerni. Hacsak nem rendeznek egy másik versenyt ezen a néven a reptéren is.

A Cloud9 elleni kaotikus nyitómeccs után pár fokkal könnyebb feladata volt tegnap este a MOUZnak. Ugyanis a GamerLegion ellen annyira erős volt a xertioN–Brollan duó, hogy ezúttal két pálya alatt meglett a győzelem. Ez egyben azt is jelenti, hogy torzsi továbbjutott az IEM Katowice rájátszásába. Egyébként az izraeli MOUZ-játékost külön is érdemes kiemelni, hiszen az 1 HP-val lehozott clutch-köre volt az, ami szavatolta a relatíve gyors győzelmet:

Persze nem csak a MOUZról szólt a tegnapi játéknap. Hatalmas sokkot okozott a Vitality és a G2 is, miután előbbit kiejtette a Heroic, utóbbit pedig bucira verte a gla1ve vezette ENCE. Folytatódik tehát a francia átok, ZywOo ezúttal sem fog IEM Katowicét nyerni. Hacsak nem rendeznek egy másik versenyt ezen a néven a reptéren is.

Ezzel szemben NiKoék a vereség ellenére még életben vannak, bár kérdéses, hogy meddig. A cikk írásának pillanatában a Monte ellen küzdenek éppen, a széria állása 1-1. De amennyiben ezt még sikerülne is behúznia a G2-nak, akkor is vár még rájuk ma este egy újabb akadály, méghozzá a GamerLegion–Heroic találkozó győztese – csakis ennek a végső ütközetnek a nyertese lehet ott a Spodek aránában.

Bárhogyan is alakuljon a címvédő G2 sorsa Katowicében, egy dologban biztosak lehetünk: rendkívül izgalmas rájátszás elé nézünk. Ugyanis a MOUZ mellett már biztosan ott lesz az ENCE, a FaZe és a Spirit is. És az eddig látottak alapján ebből a négy csapatból bárki behúzhatja a trófeát a végén. Egyértelműen ezek az ötösök néztek ki eddig a legjobban a torna során, ma este pedig már bizonyíthatják is egymás ellen, hogy mire képesek. A MOUZ a lengyel ENCE-szel akasztja össze a bajszát egy potenciálisan 50-50 meccsen. Míg a FaZe-re egy igazán nemes feladat vár: egy kicsit szerényebbé kell tenniük a napok óta ordibálva káromkodó 17 éves donkot.

Kövessétek az IEM Katowice 2024 közvetítéseit élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján!

Ezeket olvastad már?

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár