LEC: A csapattal volt a gond, erre leváltották a vezetőedzőt

LEC: A csapattal volt a gond, erre leváltották a vezetőedzőt

 Még véget sem ért a téli szezon, de máris megtörtént az első nagy csere az LEC-mezőnyben!

Lezárult az LEC Winter 2024 alapszakasza. Nyolc csapat továbbjutott a selejtezőbe, míg az utolsó kettő, már a tavaszi szezonra készülhet. Az egyik kiesett csapatot talán nem is kell bemutatni, miután sikerült elég megosztó hírnevet szereznie magának a hetek alatt. A Karmine Corp eddig is bajban volt a 2-7-es eredményével, de az alábbi X (Twitter) bejegyzés csak még tovább rontott a helyzeten.

A Redditen elég megosztó vélemények vannak a döntéssel kapcsolatban. Sokan egyből KC korábbi Head Coach-ának védelmére ugrottak és felhozták, hogy a szervezet scapegoatnak akarja használni. Megemlítették, hogy Jakob "Yamatocannon" Mebdi draftjait több is dicsérték, miután nem csak kreatívak, hanem ténylegesen jók is voltak. Voltak olyan szemfülesek is, akik szerint nem véletlen, hogy elküldik a svéd edzőt és helyére a francia Rehareha ‘Reha’ Ramanana-t nevezik ki.

A legtöbben a csapat gyenge teljesítményének okának a drafttok kivitelezőit, azaz a játékosokat - főként Cabochard-ot, Saken-t és Targamas-t - okolták. Bo és Upset, a csapat maradék két tagja rossz szavak helyett a felhasználók sajnálatát és együttérzését kapta. Többen remélik, hogy nem csak a két játékos hagyja el a csapatot, hanem a csapat is az LEC-t. 

Yamato sorsa még nem teljesen tiszta, de ezek után sokan aggódnak az egész csapat sorsa miatt is. Miután a legtöbb változás majd csak a következő szezonban derül ki, nem csinálhatunk mást mind várunk és nézzük az LEC többi meccseit. Szombaton este öttől SK kontra Heretics és nyolctól MDK vs GX. Vasárnap pedig az LEC két legjobbja, G2 és BDS fog megmérkőzni egymással. A hétfői ellenfelek még nem dőltek el teljesen, de az előző meccsekből ítélve; ezeket nem hagyhatod ki!

Az edző válaszolt

Yamato saját Youtube csatornájára töltött fel egy 11 perces videót, ahol elmesélte saját oldalát a történtekkel kapcsolatban. A csapat bejelentése őt is váratlanul érte, miután hosszú távú szerződése volt velük. Véleménye szerint nem csak abban hibázik a KC, hogy őt elküldik, de abban is, hogy ilyen hamar, hiszen egy csapat felépítéséhez jóval több időre lenne szüksége. Több időbe telik kialakítani és kiépíteni a játékosok, a staff és az edzők közötti szoros kapcsolatot és kommunikációt. Tény, hogy nem volt egy egyszerű szezonja a csapatnak, de a hétről hétre való javulást mindenki láthatta. Tiszta célokkal indult neki a pozíciónak és biztos volt abban, hogy a tavaszra sokat fejlődött volna a csapat; de a menedzsment láthatólag nem értett ezzel egyet.

A vezetőedző nem neheztel senkire a döntés miatt és továbbra is támogatja a csapatot. Jó kapcsolat alakult ki közte, a játékosok és a edzői csapat között. Kijelentette, hogy más csapat nem érdekli és új idejében készülni fog a visszahívásra. A videó során többször is megköszönte a rajongók támogatását, lelkesedését nem csupán a csapat, de maga az esport iránt is. Lezárásképpen megköszönte mindenkitől, hogy harcoltak érte és kívánja, hogy harcoljanak tovább. Attól függetlenül, hogy ő is ott van-e a csapat mögött vagy nem, csakis a sikerüket kívánja. Tudja, hogy a játékosok többre képesek és hisz abban, hogy egy nap az LEC top csapatai közé kerülhetnek.

Ezeket olvastad már?

A szurkolók véleménye sokban nem változott. Még mindig Yamato oldalát fogják és nem értik, hogy a menedzsment miért engedte el az edzőt kilenc meccs után. A videó alapján nem a játékosok és az edző közötti kapcsolat volt a gond, senki sem tudja, hogy mi volt a döntés valódi oka.

Kövess Minket!



Gamer szótár