Főszereplője és a rendezője is van már az R-besorolású Kleopátra filmnek

Főszereplője és a rendezője is van már az R-besorolású Kleopátra filmnek

Politikával, intrikával és merényletekkel teletűzdelt izgalmas thrillert ígérnek a rajongóknak.

Denis Villeneuve miatt egyre többen izgatottak, hiszen neki köszönhettük a Dűne első részét, és hamarosan – február végén, március elején – a második felvonás is debütál a mozikban. A mostani projektje előtt legutóbb egy hosszabb szünetet tartott, mivel 2017-ben készítette el a Szárnyas fejvadász 2049-et, majd utána 4 évre eltűnt a kamerák mögül. Most viszont úgy tűnik, hogy ismét egyre aktívabb, sokan pedig már azt feltételezték, a következő alkotása a Sicario harmadik része lesz.

Ezeket olvastad már?

Ezt azóta maga a rendező is megcáfolta, mert egy Time magazinnak adott interjúban elmondta, hogy melyik három filmen dolgozik. Kiderült tehát, hogy a Dűne mellett leszállítja majd Arthur C. Clarke híres regényének adaptációját, a Rendezvous with Rama-t, illetve a Kleopátra előkészületeinek is nekilátott.

Ez lényegében megerősíti a gyanút, hogy Eric Roth már meg is írta a Rendezvous with Rama forgatókönyvét, miután említést tett egy korábbi ígéretéről, miszerint Villeneuve-nek elkészít egy szkriptet az örökkévalóságról és a téridő-kontinuumról, ami egyértelmű utalást jelent Arthur C. Clarke könyvére.

Aztán ott van a Kleopátra, amelyhez Villeneuve elmondása alapján az "1917" írója, Krysty Wilson-Cairns dolgozza át David Scarpa (Napóleon) első körben elkészített, eredeti forgatókönyvét. Fontos megjegyezni, hogy ez az új adaptáció várhatóan más oldalról mutatja be az egyik leghíresebb női uralkodót, mint az 1963-as ikonikus film, amelynek főszerepében Elizabeth Taylor látható. Ami még érdekesebbé teszi ezt a projektet, az a szereposztás. Kiderült, hogy Zendaya, az Eufóriából és a Pókember: Nincs hazaútból ismert tehetséges színésznő elfogadta az ajánlatot, ezért ő keltheti életre a nagyvásznon Egyiptom fiatal királynőjét. Emellett a Dűne főszereplőjének, Timothée Chalamet-nek felajánlották Octavius szerepét, illetve Daniel Craiget is megkeresték, hogy játssza el Julius Caesart, a két színészről viszont még nem tudni, hogy elfogadta-e a felkérést. Villeneuve maga is izgatottan nyilatkozott a filmről egy tavalyi interjúban:

„Van egy tervem Kleopátra életéhez is. Ez a projekt már folyamatban van, és nagyon izgalmas.”

Ha hihetünk nekik, akkor ez az új adaptáció egy politikai thriller lesz, kemény R-besorolással. A forgatásra még ebben az évben sor kerül.

Kövess Minket!



Gamer szótár