Az AI szerint legalább egy magyar játékos ott lesz a Majorön

Az AI szerint legalább egy magyar játékos ott lesz a Majorön

Valaki a ChatGPT-t kérte meg, hogy jósoljon egyet a PGL Major Koppenhága RMR-jei előtt. A végeredmények pedig igen reálisak lettek, mégha egy-két dologgal nem is szeretnénk egyetérteni.

Elérkezett a nap, ma délben Bukarestben kezdetét veszi a PGL Major Koppenhágára vezető út első, európai RMR-je. Magyar játékosok ezen a tornán még nem szerepelnek, hiszen a MOUZ és a PERA is a B jelű RMR-re kaptak meghívást. De már az az esemény is a kanyarban van, mert rögtön a mostani után, jövő hétfőn indul. Szóval jogosan merül fel a kérdés a vihar előtti csendben, hogy vajon kik lesznek azok a szerencsések, akik odaérnek Koppenhágába? Arról nem is beszélve, hogy hány magyar lesz majd köztük? Mert most akár rekordot is dönthet az ország, ha mind a négy induló játékos, valamint egy magyar edző is ott lesz a végső mezőnyben.

32 csapatból kiválasztani és helyesen megtippelni azt a 17-et, akik a Majorön játszhatnak, elég nehéz. Ezen pedig az évek óta szidott svájci rendszer vagy a seedelés sem segít. Hát még az MR12-ben minden eddiginél véletlenszerűbbnek ígérkező Bo1-es első körök. De az AI-nak ez sem akadály! A Twitteren/X-en ismert Thour ugyanis a ChatGPT-t kérte meg, hogy jósoljon egyet. A végső következtetések pedig igen reálisak. Mégha a magyar szurkolóknak kicsit szívszorítóak is.

Ezeket olvastad már?

Európai A RMR

A ma rajtoló A jelű RMR-en lesz pár meglepetés biztosan. A ChatGPT a vétókat, a csapatok győzelmi statisztikáit, pisztolykörös és eszközhasználati értékeléseit használta fel a számításaihoz. Ami alapján ránézésre bárki tudna mondani több csapatot, akik kijutnak a Majorre. De Thour ezek manuális naplózása után nem azt kérdezte meg, hogy kik a legjobbbak, hanem a majors.im ágrajz-szimulációjára eresztette rá a mesterséges intelligenciát. Tehát nem csak az derült ki, hogy mit gondol a gép a csapatokról, hanem az is, hogy kik ellen, hogyan fognak szerepelni, végül mennyi győzelmet és vereséget hoznak össze.

Lássuk az eredményeket! Eszerint a FaZe, a NAVI, a Virtus.pro, az Eternal Fire, a KOI, a G2 és a BetBoom jutnak tovább innen. A legtöbb név igen nyilvánvaló. De az, hogy egy KOI (az egykori Movistar kibelezett magja) nagyobb eséllyel ér oda, mint a NIP, az Into the Breach vagy a fnatic, az azért nem semmi. Ráadásul a fnatic meccset sem fog nyerni az AI szerint, mielőtt kizúgna a PGL Major Koppenhága selejtezőjéről – ennyire talán még ők sem bénák. Vagy igen? Meglátjuk!

Európai B RMR

A torna, ahol torzsi, Aaron, msN, kamion játékosként, SZLOBESZKOV pedig edzőként erősíti a magyar delegációt, szintén érdekesen alakult a ChatGPT kobakjában. Az A RMR-rel szemben csak a nyilvánvaló favoritokat látta továbbjutónak az AI, miközben az IEM Katowice után mi egyáltalán nem bízunk ennyire sem az Astralis, sem a Monte képességeiben. Szerintünk egy Apeks képes lehet meglepetéseket okozni. Meg persze reménykedünk benne, hogy a PERA is. A ChatGPT azonban kifejezetten sanyarú jövőt jósol a magyar többségű ötösnek: győzelem nélküli, 0-3-as kiesést. Ami azt jelentené, hogy ezúttal is torzsi lehetne az egyetlen játékos, aki hazánkat képviseli egy Majorön.

Végezetül megjegyeznénk, hogy a 2-3-as csapatok nem esnek ki teljesen, mert közöttük egy hatfős minibajnokságot szervez a PGL, hogy eldőljön a 17. továbbjutást érő hely. Tehát az AMKAL, a 3DMAX, az Into the Breach, az Apeks, a Preasy Esport és a Guild Eagles az AI szerint még pályázhatnak erre az utolsó kapaszkodóra. Thour azonban nem jósoltatta meg a ChatGPT-vel ennek az eredményét, így nem tudjuk, hogy mit gondol erről a program.

Kövess Minket!



Gamer szótár