Rozsdamentes acélból készült, mégis rozsdásodik a Tesla Cybertruckja

Rozsdamentes acélból készült, mégis rozsdásodik a Tesla Cybertruckja

A Cybertruck Owners Club egyik tagja azt mondta, hogy narancssárga foltokat talált az autóján, pedig mindössze két napig vezette azt az esőben.

Sokat kellett várni rájuk, de 2023 végén az amerikai vásárlók megkapták a menet közben igencsak megdrágult Tesla Cybertruckokat. Az örömük azonban nem tartott sokáig a legfrissebb hírek szerint. Ugyanis most – alig néhány hónappal a megjelenésük után – egyre többen panaszkodnak, hogy hiába készült rozsdamentes acélból az autó külseje, mert a bevonaton rozsda képződött.

A Futurism szerint a Cybertruck Owners Club egyik tagja azt mondta, hogy narancssárga foltokat talált az autóján, pedig mindössze két napig vezette azt az esőben. Az illető szerint az eladó figyelmeztette őt, hogy ez megtörténhet, és úgy kerülhető el, ha tisztítja az autót. Azonban hiába suvickolta szappannal a rozsdás Cybertruckját, mert ez nem segített rajta. Egy másik vásárló a helyi autószervízhez fordult a probléma miatt. De ott azt mondták neki, hogy amíg nem kapnak speciális eszközöket a Teslától, addig nem tudják helyrehozni a károkat.

Forrás: Futurism.com

A tulajdonosok szerint a rozsdát az okozhatja, hogy szénpor, fémreszelék vagy valami más szennyeződés tapad a Cybertruck rozsdamentes acélból készült külsejére. De a hivatalos kézikönyv szerint zsír, olaj, madárürülék, fagyanta, rovarok, kátrányfoltok, útsó, ipari csapadék és még sok minden más is okozhat hasonló kárt. Ennek elkerülése érdekében azt tanácsolja a Tesla, hogy ne várjanak a vásárlók, hanem azonnal távolítsák el a maró anyagokat a felületről. A takarításhoz pedig azt ajánlották, hogy „vízzel és nem maró szappannal” végezzék el. Viszont az, hogy alig pár hónap használat után már így néz ki az autó, nem éppen egy jó jel egy olyan jármű esetében, amit elvileg szélsőséges körülményekre terveztek.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár