Zendaya Dűne 2 premierjén viselt ruhájától hangos a sajtó

Zendaya Dűne 2 premierjén viselt ruhájától hangos a sajtó

A színésznő az 1995-ös őszi/téli Mugler Couture kollekció krómszínű ruhájában ragyogott.

A Dűne első része 2021-ben nagy sikert aratott és rengeteg új rajongót szerzett magának, és nem csak Timothée Chalamet, valamint Zendaya miatt, hanem mert Denis Villeneuve tényleg egy szenzációsan jó filmet rakott össze. A második felvonás hamarosan eljut a mozikba is, de előtte még jó néhány premier előtti vetítést tartanak világszerte, melyek közül az egyik legnagyobb épp csütörtökön történt meg Londonban. Ilyenkor a sztárok összegyűlnek a vörös szőnyegen és együtt ünneplik meg az első bemutatót, egyben népszerűsítik a filmet is. Zendaya egy parádés ötlettel rukkolt elő, és a ruhájával gyakorlatilag el is lopta a show-t. A színésznő egy 1995-ös Mugler Couture kollekcióból származó krómozott bodysuitban kápráztatta el a tömeget.

Ezeket olvastad már?

Az 1990-es években Thierry Mugler a merész kollekcióival és látványos szcenográfiai (díszletkészítés művészete) ismereteivel a haute couture (A haute couture kifejezés francia eredetű, a "haute" jelentése "magas" vagy "elegáns", a "couture" pedig "varrás" vagy "ruhakészítés) reneszánszát idézte elő, amit divatbemutatói alkalmával több ízben a nagyközönség elé is tárt.

Zendaya futurisztikus megjelenése, amely egyébként tökéletesen illik a filmhez, fényes ujjakat, kesztyűket és nadrágot jelent egy átlátszó műanyagon. Mindezt egy egészen látványos gyémánt nyaklánccal párosította. A Vogue szerint Mugler eredeti őszi/téli show-ja inkább James Brown fellépése, és a fetisiszta latex meglehetősen szabados használata miatt volt emlékezetes. A kollekció inkább egy ijesztő és kínzó képet festett le az internet korszakának hajnaláról, és méltó befejezése volt a kilencvenes évek legfeledhetetlenebb divatbemutatóinak.

Az egész Dűne: Part 2 szereplőgárdája igyekezett egymáshoz öltözni, miközben az eredeti csapathoz (Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolinhoz, Léa Seydoux-hoz, Rebecca Fergusonhoz, Souheiler Yacoubhoz, Stellan Skarsgårdhoz, Anya Taylor-Joyhoz) csatlakozott a második felvonásban Austin Butler és Florence Pugh is.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

Dűne: A második rész ott folytatódik, ahol az első film abbamaradt: Paul Atreides (Chalamet) végre eléri Chanit (Zendaya), és összefog a Fremenekkel, hogy legyőzzék a gonosz Harkonnent. Az eredetileg 2023-ra tervezett filmet a színészsztrájk miatt tolták el márciusra.

A film csütörtöki premierjének első reakciói túlnyomórészt pozitívak voltak, az egyik kritikus szerint például a filmet Denis Villeneuve író-rendező fő művének lehet tekinteni.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár