Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

A hajbeültetések során a fő cél a kopasz területek felszámolása, a kezelést végző orvosnak viszont be kell állítania a páciens igényeinek megfelelő hajvonalat is. Talán meg sem kell említenünk, hogy ez a rész kiemelt figyelmet igényel, hiszen egy rosszul sikerült haj örökre rányomhatja a bélyegét megjelenésünkre. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hajvonal kialakítása során.

Milyen az optimális hajvonal?

Nehéz általános választ adni erre a kérdésre, hiszen abszolút egyénfüggő, hogy kinek milyen hajvonal áll jól, illetve milyen tetszik neki. Amennyiben hajbeültetésre adjuk a fejünket, mindenképpen beszéljük át előzetesen a kezelést végző szakemberrel a lehetőségeinket, illetve az egyéni preferenciákat. 

A TurboHair Medical hajbeültetés szolgáltatása például díjmentes konzultációt foglal magában, ahol szabadon elmondhatjuk elképzeléseinket, és feltehetjük kérdéseinket a szakembereknek. 

Miért olyan fontos a jól beállított hajvonal? 

A hajvonal tulajdonképpen keretbe foglalja az arcunkat, így ez az első dolog, ami szembetűnik, ha meglátnak minket. Nagy felelősség van emiatt az orvosokon, ráadásul a kezelést követően még akár 10-12 hónapot is kell várni, hogy megláthassuk az eredményt. 

Mindenképpen gondolkodjunk tehát előre, és határozzuk meg pontosan, hogy mit szeretnénk, hiszen a beültetett hajszálakat utólag már nem lehet csak úgy eltávolítani. 

Milyen tényezők lehetnek hatással a hajvonalunkra?

A kialakítás során meghatározó lehet a fejforma, a kopaszodás mértéke, az elképzelt frizura, illetve a donor kapacitása is. 

Bár a fejünk formája, illetve arcunk a legtöbbször nem teljesen szimmetrikus, a hajbeültetés során mégis erre kell törekedni. Az általános tapasztalat szerint egy új, megfelelően beállított hajvonal akár még egy aszimmetrikusabb arcot is képes ellensúlyozni. Kisebb egyenetlenségekre viszont mindenképpen szükség van, hiszen a túlságosan egységes hajvonal természetellenes hatást kelthet. 

Ezenfelül törekedjünk arra is, hogy lehetőleg az életkorunknak megfelelő hajvonalat válasszunk, illetve gondoljunk arra is, hogy a beállított haj akár 20, vagy 30 év múlva is ugyanolyan jól fog-e állni. A legjobb mindig az, ha a természetesnek ható irányt választjuk. 

Hajbeültetés során többen szeretnék lentebb vinni a homlokukon a hajvonalukat, ami bár technikailag lehetséges, mégsem mindig kivitelezhető. Ha ugyanis nem rendelkezünk elegendő hajmennyiséggel a donor területen, a szakemberek nem fogják tudni nagyobb területen is elvégezni a beültetést. Vegyük számításba, hogy egy-egy beültetéshez akár több ezer hajszálra is szükség lehet, amivel viszont egyébként sem árt spórolni, hiszen előfordulhat, hogy a későbbiekben is szükségünk lesz még a kezelésre. 

Az ideális hajvonal mindig az, ami a leginkább hasonlít az eredeti, természetes verzióhoz. Egy szimmetrikus, de nem túl szabályos hajvonal kiváló keretet adhat az arcunknak, a hajbeültetést követően pedig már a kopasz foltok miatt sem kell aggódnunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.