Mit tehetünk az olyan körömgondokkal, mint a letört vagy berepedt körmök?

Mit tehetünk az olyan körömgondokkal, mint a letört vagy berepedt körmök?

Valljuk be őszintén, hogy mindannyiunkkal előfordult már, hogy a lehető legrosszabb pillanatban jött elő egy olyan galiba, mint amilyen a körmünk sérülése. Ez adott esetben nem csupán egy egyszerű kellemetlenség, hiszen kényelmetlen, és mind időben, mind a kiadásokat tekintve nem egyszerű orvosolni a helyzetet.

Szakemberként is komoly kihívás

Műkörmösként dolgozni igazi kihívást jelent. Ám a StudioFlash műkörmös tanfolyamain elsajátíthatjuk a szakma csínját-bínját, így ez a szituáció sem kell, hogy kifogjon rajtunk. Természetesen nem egyszerű az azonnali reagálást igénylő helyzeteket kezelni, ám rengeteget tehetünk már az ellen is, hogy egyáltalán kialakuljon.

Kezdőként ugyanis gyakori jelenség, hogy előfordul a körmök letörése vagy sérülése. De vajon miért van ez így? A válaszok sokat segíthetnek a probléma orvoslásában is.

Lássuk a leggyakoribb okokat!

Olyan hibák állhatnak a háttérben, mint az, hogy túlságosan kevés anyagok használtunk, illetve a "C" ív nem megfelelő helyre került. Ilyenkor jellemzően a sarokpontoknál figyelhető meg a sérülés. Nehézséget jelenthet, hogy maguk a körmök sem egyformák, s ha nincs alapból "C" ív, az megnehezíti a dolgunkat. 

Egy lapos köröm is gondot jelenthet, hiába olyan nagy a népszerűségük napjainkban. Ilyenkor ugyanis hiányzik a balance pont és a "C" ív is, ami azt jelenti, hogy a kiegyensúlyozást más módszerrel kell megvalósítanunk.

Mégis a legvalószínűbb az, hogy a jelenséget az okozza, hogy a sablonozásnál követtünk el hibát. Ilyenkor az anyag befolyhat, de a sarokpontok vékonysága is gond lehet, még akkor is, amikor a reszelésnél úgy látjuk, hogy a szabadszéli rész túlontúl vastag.

Mi okozhat még törést?

Ha nem optimális a hosszarány, ha a körömágy mérete nem megfelelő, az szintén problémákhoz vezethet. Tipikus példája a rágott körmökre kért L-es méretű műköröm, ugyanis ilyenkor nem elegendő a felfekvésre szolgáló felület.

Időnként maga a vendég a felelőse a problémának, hiszen előfordulhat, hogy megüti vagy rágja a körmöket, ami szintén töréshez vezethet. De akár a silány színvonalú anyag is lehet a ludas.

Amennyiben az egész köröm leesik, akkor állhat a háttérben valamilyen olyan dolog, ami a tapadást lehetetleníti el. Például autoimmun- vagy pajzsmirigybetegség is meghúzódhat a jelenség mögött.

Mit tehetünk mi?

Járjunk el mindig nagyon gondosan az alapozás során, mert enélkül azt kockáztatjuk, hogy felmerülnek a fentiekben leírt gondok. Kerüljük el a részletezett hibákat, s legyünk mindig nagyon gondosak. Válasszuk meg jól az alapanyagokat, figyeljünk az alapozásra, valamint az előkészítés folyamatára is.

Azonban ha azt látjuk, hogy a körömlemez helyenként felvált, jellemzően keresztirányban, akkor jó, ha tudjuk, hogy valószínűleg maga a vendég idézte elő a problémát. Ilyenkor természetesen járjunk el eszerint, hiszen nagyon fontos, hogy mennyi extra munkával szembesülünk akár a saját önhibánkon kívül is.

Kövess Minket!Gamer szótár


Üzlet - A pénz nem állhat a sport útjába

A rendszeres sporttevékenységek végzése rengeteg kitartást igényel, ám legyünk őszinték: sok esetben nemcsak az akaratunkra, hanem a pénztárcánkra is szükség van ahhoz, hogy a számunkra legszimpatikusabb sportot űzhessük.