Ezt látnod kell: Az AI Pókember stílusú animációt varázsol az NBA közvetítéseiből

Ezt látnod kell: Az AI Pókember stílusú animációt varázsol az NBA közvetítéseiből

Ez egyszerűen hihetetlen, ha nem látná az ember a saját szemével, el sem hinné.

Az elmúlt néhány évben az MI igen hosszú utat járt be, és mostanra már olyan fejletté vált ez a technológia, hogy gyakran képes összezavarni az embereket azzal kapcsolatban, hogy vajon mi a valóság és mi nem az. Most pedig a mesterséges intelligencia készen áll arra is, hogy átvegye a hatalmat az NBA felett az új rendszerével, amelyet igen okosan "NB-AI"-nak neveztek el. Chris Miller producer azonban nem tűnik túlságosan lelkesnek. A szakember felhívta a figyelmet az NBA új fejlesztésére, amelynek révén egyetlen hangutasítással képesek lehetnek a nézők bármelyik élő kosárlabda-mérkőzést animációvá változtatni. Persze szerinte a mesterséges intelligencia által létrehozott animáció soha nem fog teljes mértékben hasonlítani a régi vágású filmkészítési stílushoz.

Nemrégiben mutatta be az NB-AI-t az NBA All-Star Tech Summiton Adam Silver, az NBA biztosa és Victor Wembanyama, a San Antonio Spurs játékosa. Az újdonság révén a kosárlabda rajongói személyre szabhatják a nézői élményt az NBA alkalmazásán belül. Az NB-AI bemutatása során Silver azt parancsolta az MI-nek, hogy a Pacers meccsét úgy játssza le, "mintha egy Pókember-film lenne", és a rendszer pontosan ezt tette.

Bár sokan ámulattal nézték és rögtön meg is kedvelték az új technológiát, Chris Miller nem tartozott közéjük. Már korábban is dolgozott számos népszerű animációs filmen, többek között neki köszönhetjük a Lego Batman és a Pókember: Pókverzumon át (Spider-Man: Across the Spider-Verse) című filmeket is. Miller egyszerűen csak csalódott volt az NB-AI-ban, mert szerinte az elnagyolta az animációs filmekre jellemző stílust.

„Ez a valami, amit az AI alkotott semmiben sem hasonlít a filmek kézzel készített művészetére.”

Miután a producer/író a nyilvánosság elé tárta érzéseit, sokan voltak, akik egyetértettek vele. Azonban nem kellett sok idő és őt is betalálták a rajongók, ugyanis elég gyorsan képmutatással vádolták, miután emlékeztették őt arra a vitára, ami azért robbant ki, mert a Pókverzumon át VFX-művészei épp a producereket okolták a túlhajszolás és az alulfizetés miatt.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN