Már idén folytatódik a Five Nights at Freddy's mozifilm

Már idén folytatódik a Five Nights at Freddy's mozifilm

A rajongók szerint a játék egyik fontos részét viszont valamilyen formában át kellene ültetni a filmbe is.

Bár az Öt éjjel Freddy pizzázójában (Five Nights at Freddy's) hatalmas sikert aratott tavaly, a folytatás kapcsán szem előtt kellene tartania a rendezőnek a videójáték egyik fontos elemét. A mindössze 20 millió dollárból készült alkotás majdnem 300 milliót hozott a konyhára, ezért nem is volt kérdés, hogy végül nekilátnak a második felvonásnak is. A jó hír az, hogy a tervek szerint már július elsején elindulhat a forgatás, ennek alapján pedig még akár 2024-ben is befuthat a mozikba az Öt éjjel Freddy pizzázójában 2. Az első résznek 2023 februárjában láttak neki és októberben már be is ülhettünk rá, ezek alapján pedig akár az is elképzelhető, hogy idén megkapjuk a következő kalandot.

Ezeket olvastad már?

Egy dolog viszont hiányzik a filmből, amely a videójátékot oly naggyá és népszerűvé tette. Ez alapján pedig könnyen megérthető, hogy a filmadaptáció miért merült el a fejlesztési pokolban majdnem egy évtizedig. A sikeres indie játék egy egyszerű első személyű túlélőhorror, amelyben a játékos egy szerencsétlen biztonsági őrt alakít, akinek a kamerákat és egy hibás ajtót kell figyelnie a túlélés érdekében, mert gyilkos animatronok vadásznak rá. Ezt az egyszerű koncepciót aztán egy szövevényes történet bonyolítja meg.

Az eredeti Five Nights at Freddy's vonzereje azonban éppen ebben az egyszerű feltevésben rejlett. A probléma azonban itt kezdődik, hiszen míg ez a stílus remekül működik a játékban, és feszültséget okoz, addig a nagyvászonra ezt már nem olyan egyszerű átültetni. Valószínűleg emiatt döntöttek úgy a filmadaptáció kapcsán, hogy ezt a részt teljesen kihagyják, miközben a főszereplőt és a franchise történetének egy részét remekül mutatták be az első felvonásban. Mégis azt lehet mondani, hogy bár szerethető és szórakoztató, a 2023-as Five Nights at Freddy's nem tudja visszaadni a játék egyedülállóan intenzív és ijesztő játékmenetét, amit a folytatás esetén kiemelten kellene kezelnie a stábnak.

A második részben nagyszerű lenne látni egy olyan jelenetet, ahol a főhősnek a kamerákat és az ajtót figyelve kellene manővereznie a túlélés érdekében.

Ti mit gondoltok erről?

Kövess Minket!



Gamer szótár